Damu cellatársa kitálal: "Roland, te is tudod, hogy a könyvedben hazudsz"

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Damu Roland könyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland egykori tiszalöki cellatársa, Ritz Mihály durván bírálja Damut. Szerinte a színész hazudik a könyvében. 

"Roland, te is tudod, meg én is, hogy a könyvedben hazudsz" - üzente a Story magazin hasábjain Ritz Mihály Damunak. "Dehogy vagy ártatlan, hiszen a zárkában sokszor büszkén dicsekedtél vele, mit tettél Palácsik Tímeával."

Ritz állítólag Damu cellatársa volt a tiszalöki börtönben. Elmondta, sokszor érezte magát életveszélyben Damu mellett. "Amikor Damu Tiszalökre érkezett, a 118-as számú cellába rakták. Nem maradhatott egyedül, mert hajlamos volt az öngyilkosságra, így mellé tettek engem is."

Mikor Ritz megtudta, hogy híres ember a szobatársa, még örült is neki, és remélte, összebarátkoznak majd. De nem így lett. Visszaemlékezve azt mondta, az volt számára az igazi büntetés, hogy a színésszel kellett együtt raboskodnia.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A férfi szerint Damu dölyfös volt, nagyon magasan hordta az orrát. Tartottak tőle a felügyelők, mert gyakran hangoztatta, hogy milyen sok barátja van a médiában. Ha valamelyik tévéstáb forgatni ment hozzá, úgy készült, mintha komoly színházi előadás lenne. Mihály szerint Damu kifelé szerepet játszott, mintarabként viselkedett, de a cellán belül, ahol senki nem látta őket, gyakran voltak viták, verekedések, amiket a színész robbantott ki.

"Amikor becsapódott mögöttünk a zárkaajtó, Damuból gyakran előjött az állat. Olyankor egyszerűen csak szabolcsi parasztnak szólított, mert nyíregyházi vagyok, és minden keserűségét, dühét rám zúdította" - mondta el a Storynak Mihály, aki azt is elmesélte, hogy bár Damu mindig a cipőjét tisztogatta, az alapvető higiéniára már nem adott. Munka után sem zuhanyzott le.

"Elviselhetetlen szaga volt. A ruháit sem mosta ki, az ágy alatt tárolta a szennyesét. Amikor szóltam érte, őrjöngeni kezdett. Dulakodás közben volt, hogy a nyakamat, mellbimbómat marcangolta, gyakran életveszélyben éreztem magam mellette." Mihály elárulta, Damu Roland azt követelte, hogy mindenki művész úrnak szólítsa.

Egyszer cellatársa a konyhai munka alatt azt mondta, Kamu Roland. "Ő fölhördült, és késsel a kezében ugrott nekem. Ha nincsenek ott a többiek, a véremet vette volna." Ritz nem hitt a fülének, mikor beleolvasott Damu könyvébe, hiszen ő saját fülével azt hallotta, Damu akkora pofont adott Palácsik Tímeának, hogy rázuhant a kanapéra, majd következett a többi pofon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.