Michael Schumacher családja megosztotta a pilóta balesete előtt készült utolsó interjút

Forrás: Presse Sports/Mantey -
interjú Forma-1 Michael Schumacher baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher állapotáról 2013-as balesete óta szinte semmi biztosat nem lehet tudni, a családja egyáltalán nem kommunikál a nyilvánossággal, ám most kivételt tettek: megosztották a pilóta utolsó interjúját.

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, azóta nagyon kevés biztos információ áll rendelkezésünkre a pilóta állapotáról. A családja teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, de most megosztottak egy, a pilótával készült interjút, amelyet eddig senki sem látott. Ez az utolsó, ami a szörnyű balesete előtt készült. Michael a videóban elmondja, hogy a legérzelmesebb bajnoki címe a 2000-es szuzukai győzelem volt a Ferrarival, hiszen a csapat 21 év után nyert újra egyéni címet. Michael azt is elárulta, melyik ellenfelét tisztelte a legjobban.

Ez Michael Schumacher utolsó interjúja Forrás: Presse Sports/Mantey

„Egyértelműen Mika Häkkinent. Vele nagy csatákat vívtam, de magánemberként is nagyon jó volt a viszonyunk" – mondta Schumi. Arról is beszélt, hogy mennyire nehéz sport a Forma–1: szerinte nagyon, bár régen még nehezebb volt, hiszen sok minden nem állt még akkor a pilóták rendelkezésére. Elmondta, hogy gokartozóként Ayrton Senna és Vincenzo Sospiri megmozdulásait követte, de

az igazi példaképe Toni Schumacher volt, a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.

Azt is elárulta, hogy szerinte mi volt az ő sikerének a titka. „

Én mindig úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó,

Nemzeti Sport
A Formula–1-ben, mint ahogyan a motorsportban is, fontos a tehetség, azonban nem elég, hiszen fejlesztened kell folyamatosan a képességeidet. A gokartozás jó lehetőséget biztosít arra, hogy megmutasd a tehetségedet, de arra is, hogy rájöjj, mire van még szükséged autóversenyzőként."

A videó ide kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.