"A gonoszok között leszek!" - interjú Kökényessy Ági színésznővel

interjú ujszinhaz2019 Kökényessy Ági
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A palacsintás király című zenés mesejátékot 1973-ban készítette a Magyar Televízió, amit évtizedeken át láthattak a tévé képernyőjén, most pedig az Újszínház színpadán elevenedik meg. A darab egyik főszerelőjével, Kökényessy Ágival beszélgettünk.

1973-ban készítette a mesejátékot a Magyar Televízió, amit évtizedeken át láthattak a ma már szülők, nagyszülők a tévé képernyője előtt ülve. Most pedig az Újszínház színpadán elevenedik meg újra ez a zenés mesejáték? Ön szerint mi olyan különleges ebben a darabban? Önt mi vonzza legjobban benne?
1973-ban én hat éves voltam, én ezen nőttem fel. A Magyar Televízió minden évben leadta és mi minden évben megnéztük. Én azóta is imádom ezt a történetet.

A palacsintás király, Újszínház Forrás: Újszínház

A rendező Háda János szerint az Újszínház társulatának legnevesebb tagjai játsszák a szerepeket, többek között Esztergályos Cecília, Bátyai Éva, Timkó Eszter, ifj. Jászai László és nem utolsó sorban Ön! Milyen volt a közös munka? Korábban játszottak màr együtt hasonló műfajban?
Háda Jánossal, és a többi szereplővel is többször dolgoztunk már együtt, minden alkalommal nagyszerű a közös munka. Itt az Újszínházban A királylány bajusza és az Országjáró Mátyás király című darabban játszunk együtt, ezek szintén ifjúságnak szóló előadások.

Kökényessy Ági Forrás: Újszínház

Hogyan kezdenek hozzá egy-egy új szerep megformálásához?
Megkapjuk a szövegkönyvet, kialakul egy elképzelés a megformálandó karakterről. A rendező elmondja a saját elképzeléseit és ezek alapján végül megformálódik a figura.

Kit fog ön alakítani a darabban?
A mesében van egy hat fős csapat, akik a saját hasznukat igyekeznek nézni, ezek közül vagyok az egyik, Lapockáné. A gonoszok között leszek !

Mi a legfontosabb üzenete A palacsintás királynak ön szerint?
Ahogyan a népmesékben itt is fontos szempont az igazságkeresés.

És végül mindig győz a jó.

„Járt-e Cecile a Török utcában?” - interjú Csiszár Imre rendezővel

Hamarosan egy izgalmas darabot láthatnak a színházkedvelők az Újszínház gondozásában. Herczeg Ferenc legsikeresebb művét a Kék rókát Csiszár Imre rendező visz ezúttal színpadra. Interjú a rendezővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.