Müller Péter: Egyetlen problémánkat sem lehet megoldani, csak elengedni

elengedés
Forrás:123rf.com -
heti útravaló life gondolatok idézet Müller Péter
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Hosszú életem tapasztalata, kedveseim, hogy egyetlen problémánkat sem lehet megoldani. Csak túllépni rajta és elengedni. Hogyan? Ehhez adok tanácsot az alábbiakban.

Először is a tudatunknak egy magasabb színvonalára kell lépni, mint ahol a probléma keletkezett. Ha ez nem sikerül, örökösen csak ismételni fogod a megszokott sémát. Hiába válsz el ötször is, a hatodik párod sem lesz jó, csak másképp rossz, mint az előbbiek. Az egyik pszichoszomatikus betegséged elmúlik, de csinálsz magadnak másikat. Az ördögi körről nem jöttél le. Csak ide-oda tologatsz. Hiába kaszálod a gazt a kertedben, újra kinő. Ha a gyökerét nem szünteted meg, pár nap múlva újra gazos kertben jársz. És ha már nincs erőd kaszálgatni, elborít a gaz. A probléma tehát nem a kaszálás volt, hanem a te tudatlan hozzáállásod. Ezen kell túllépni. 

Müller Péter korábban megjelent írásait itt olvashatod!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.