Ünnepi lakoma bűntudat nélkül: burgonya és lazac galette sült citrommal

citrom Japán lazac étel konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a nagy hidegben megfázunk, nemcsak a citromos tea, hanem a sült citrom is nagyon jót tesz a szervezetünknek. Ezen a héten a Makifood főzőiskola egy sült citromos ínyencséggel ismertet meg bennünket.


Burgonya és lazac galette sült citrommal


Hozzávalók 4 főre:









Elkészítés:




Tudtad?





Kozári István - [origo] borbár ajánlata



Halhoz általában fehérbor a kézenfekvő választás, ugyanakkor a lazac esetében akár el is térhetünk ettől, hiszen a hús vöröses színe, az erős textúrája és a krumpli krémessége megkívánhatja az enyhén tanninos, könnyebb vörösborokat. A sült citrom savasságát mindenképpen figyelembe kell vennünk, hiszen a bor emellett, ha nem elég savas, akkor tompának tűnhet. A választás egy kellemesen friss, gyümölcsös, savakban gazdag, de tanninokban szegény vörösborra vagy egy sillerre is eshetne, ám most a bordeaux-i rosé a Baron Philippe de Rotschild pincészettől kerül az asztalra, ami kifejezetten izgalmas, friss kísérője lehet ennek az ételnek. Ropogós savai és selymes tanninjai jól illenek a lazachoz, a cseresznyés, ribizlis, epres aromái pedig izgalmassá teszik az ételt, és üdeséget csempésznek a krumpli és lazac krémes elegyéhez.

VIDEÓ: BURGONYA ÉS LAZAC GALETTE SÜLT CITROMMAL

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FWYi5ZKa9vexRCCR


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Makifood főzőiskola

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.