Egyedi DNS-sel született egy kisfiú - Ilyet még nem láttak az orvosok

kisfiú DNS születési rendellenesség DNS-szerkezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétéves Brave Alfie Clamp az első ember a világon, akinek a DNS-én egy extra szálat fedeztek fel. Az orvostudomány ilyennel még nem találkozott.

A kisfiú vakon született és egyéb fogyatékosságai is voltak, ezért az orvosok számos vizsgálatot végeztek rajta. Végül felfedezték, hogy a hetedik kromoszómáján egy plusz szál is található, amilyet másnál még sohasem dokumentáltak a világon. Mivel betegsége egyedülálló, még neve sincsen a különös kórnak.

/www.coventrytelegraph.net
/www.coventrytelegraph.net

Gemma és Richard Clamp, miután a szülést követően hazavitték a kisfiút a kórházból, szinte rögtön tudták, hogy valami baj van a kicsivel. Amikor néhány nappal később leállt a légzése, a szülők azonnal a kórházba siettek vele. Az orvosok ekkor állapították meg, hogy a gyermek ritka rendellenességgel született.

"Amikor az orvosok elmondták, hogy mi baja van, teljesen lesújtott minket a hír. Terhes nőként, kilenc hónapig tervezgettem, milyen lesz, ha majd megteszi az első lépéseit, vagy amikor először tapsol majd. Ha valakinek azonban olyan kisfia születik, mint Alfie, a legkisebb dolgokat is képes értékelni" - mesélte az édesanya.

Alfie ma már jobb egészségi állapotban van, de csak három hónapos korában tért vissza a látása, és mivel az izmai nagyon gyengék voltak, addig magától megfordulni sem tudott. Még mindig súlyos emésztési problémákkal küzd, és minden nap gyógyszeres kezelésre szorul.
A szülőknek egy 10 éves lányuk is van, aki azonban teljesen egészségesen született. "Az orvosok azt mondták, hogy semmit sem tehettünk volna, hogy megakadályozzuk a fiunk rendellenességét. Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy miért történt ez vele" - mondta az anya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.