törmelék Fülöp-szigetek veszteség szülés tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Embertelen körülmények között adott életet első gyermekének egy 21 éves nő a Fülöp-szigeteken.

Három nappal azután, hogy a Haiyan-tájfun elvitte a házukat és édesanyját is elsodorták a hullámok, Emily Sagalis világra hozta első gyermekét a koszos, rideg, törmelékekkel teli padlón Tacoban városában. Az óriási veszteség ellenére az újdonsült anyuka könnyek között tört ki, amikor megszülte kislányát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre, és nézd meg, milyen pusztítást végzett a Haiyan-tájfun!

A gigatájfun sosem látott pusztítást okozott: a Fülöp-szigetek középső részén több mint hatszázezer ember nem tud visszatérni otthonába, mert azok a vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt megközelíthetetlenné váltak - közölte hétfőn a manilai válságstáb. A halálos áldozatokról továbbra is erősen ellentmondásos hírek érkeznek a szigetországból - írja az MTI. A hatóságok eddig 1744 ember halálát erősítették meg, de valószínű, ennek sokszorosa lesz a végleges szám A legtöbb áldozatot Leyte szigetén szedte a vihar. A helyi sajtóban azonban nagyságrendekkel nagyobb számok szerepelnek. Vasárnap a leytei rendőrség egyik illetékese azt mondta, hogy tízezer halálos áldozata lehet a tájfunnak, amely hétfő hajnalban elérte Vietnamot. Ekkor már jócskán vesztett erejéből, de így is óránként 120 kilométeres sebességű szeleket hozott.

Megy a magyar segítség

Hétfőn délután indul a Fülöp-szigetekre a Magyar Református Szeretetszolgálat nyolcfős orvoscsoportja. 15 000 dollár értékű orvosi felszerelést és gyógyszereket visz magával a Szeretetszolgálat küldöttsége.

12 millió embert fenyeget a Haiyan-tájfunhttp://www.life.hu/legykepben/20131108-megerkezett-a-haiyantajfunja-a-fulopszigetekre.htmlEzreket költöztettek el a tájfun miatt a Fülöp-szigetekenhttp://www.life.hu/legykepben/20131107-termeszeti-katasztrofa-ezreket-koltoztettek-el-tajfun-miatt-a-fulopszigeteken.htmlMegbeszéltem a Kicsivel: könnyű szülés leszhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131025-bezzeganya-konnyen-szuletett-meg-a-kislanyom-mert-megbeszeltem-vele.htmlCuki dekorációs ötletek a gyerekszobábahttp://www.life.hu/anyaskodj/20131004-gyerekszoba-dizajn-dobd-fel-a-gyerekszobat-aprosagokkal.htmlElképesztő luxusban él Kozsóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131109-a-supertv2-hal-a-tortanjanban-mutatta-meg-luxushazat-kozso.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.