agrárgazdaság Vilmos herceg egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg, a brit trón várományosa, aki ezúttal agrármenedzseri képesítésre törekszik..

A Kensington-palota - Vilmos londoni rezidenciája - hétfőn bejelentette, hogy a herceg a Cambridge-i Egyetemen végzi el a tízhetes kurzust és a tanfolyam ideje alatt a patinás angol egyetemi városban lakik majd. A mezőgazdasági végzettségre Vilmosnak elsősorban a Duchy of Cornwall néven ismert trónörökösi hitbizomány szakavatott irányításához lesz szüksége. A több mint 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat igen magas minőségű, szigorúan organikus eljárással készülő - ennek megfelelően meglehetősen drága - élelmiszeripari termékeket állít elő, amelyeket széles körben forgalmaz a brit kiskereskedelem.

Katalin hercegnő és Vilmos herceg karácsonykor Forrás: AFP/Adrian Dennis

Vilmos várhatóan akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását, amikor édesapja - a birtokportfolió jelenlegi vezetője - trónra lép. Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon - itt ismerkedett meg polgári származású hitvesével, Kate Middletonnal, aki a két évvel ezelőtt megkötött frigy óta a Cambridge hercegnője címet viseli -, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig. Katonai szolgálatát idén fejezte be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.