Születés Jaime Bernardo Hollandia hercegnő kislány holland királynő Cservenyák Viktória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A holland királyi családba beházasodott magyar származású Viktória Cservenyák és férje, Jaime Bernardo holland herceg első gyermeke pénteken jött világra. A Zita Klára nevet kapta. Gratulálunk!

Ahogy a Life.hu is megírta, az egykori ügyvédnő és a holland herceg október elején mondták ki a boldogító igent. Viktória, aki az olimpiai bajnok vízilabdázó és rákkutató vegyész Cservenyák Tibor lánya, májusban esett teherbe, vagyis már az októberi házasságkötéskor is áldott állapotban volt.

Forrás: NORTHFOTO/Utrecht Robin

A kislány 3626 grammal jött világra Amszterdamban. Jaime herceg a Bourbon-Párma ház tagja, édesanyja a tavasszal leköszönt Beatrix királynő egyik húga. A Zita nevet azért adták neki szülei, mert Magyarország utolsó királynéja, Zita (IV. Károly felesége) is ebből a családból származik. Második neve, Klára pedig egyfajta tiszteletadás Viktória nagymamája, Klara Killermann után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.