Kovács Ágnes család úszó wellness uszoda gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kovács Ágiról mindenki tudja, hogy kiváló úszónő, az viszont már kevésbé köztudott, hogy milyen anyuka szerepben. Ezúttal egy pillanat erejéig bepillantást nyerhettünk a családi életük mindennapjaiba. 

Milyen anyukának kell téged elképzelnünk: szigorú, szabálykövető vagy inkább laza, engedékeny?

A legtalálóbb szó leginkább az, hogy következetes. A mindennapi rutin kialakítására nagy hangsúlyt fektettem Dominik születésének első pillanatától kezdve. Figyeltem arra, hogy háromóránként egyen, és a megfelelő alvásmennyiséget is biztosítani tudjam a számára. Ennek hatására kialakult egy megszokott napirend, aminek eredménye sok-sok kiegyensúlyozott, boldog és mosolygós nap lett.

Forrás: Aquaworld

Hogyan lazít a család? A sportmúltad mennyire befolyásolja a családi programokat?

Mindenképpen befolyásolja! Domival 6-7 hónapos kora óta rendszeresen járunk egy budapesti élményfürdőbe, ahol az egész család fel tud töltődni és ki tud kapcsolódni. Domi imádja a vizet, mi pedig a férjemmel felváltva tudunk úszni, szaunázni, vagy akár edzeni is.

Mit gondolsz, a víz szeretete a gyermekedre is „átragadt”?

Biztos vagyok benne, hogy ő már a víz szeretetével együtt született, ugyanis az esti fürdetések alkalmával még a kádból is alig tudtuk őt kiszedni. És mivel egészen pici korától kezdve sok időt töltöttünk a már említett vízibirodalomban, az első szava is ezzel kapcsolatos volt: nevezetesen az, hogy buborék. Már most, háromévesen teljesen vízbiztos, karúszót már egyáltalán nem használ, úszógumival bármilyen mélységű vízben megállja a helyét.

Szeretnéd, ha a gyermeked amikor felnő, ő is sportolói karriert választana magának?

Bármit is választ Domi, mi maximálisan támogatni fogjuk őt. Ha sportolói karrierre pályázik, minden erőnkkel azon leszünk, hogy segítsük őt, míg ha teljesen más irányba indul, úgy is támogatni fogjuk. Minden szempontból megadjuk neki a választás lehetőségét.

Forrás: Aquaworld

Jelenleg a családi logisztika szempontjából melyik napszak az, ami a legtöbb szervezést igényli?

Óriási szerencsénk van azzal, hogy az én és a férjem szüleire is egyaránt bármikor számíthatunk. Mindkét nagymama és nagypapa nyugdíjas és közel is laknak hozzánk, ez hatalmas segítség. Én jelenleg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán dolgozom kommunikációs vezetőként, és most kezdtem bele a doktori képzésbe is, így elég nehéz összeszervezni a mindennapokat. Ráadásul mivel Domi júniusban betölti a hároméves kort, szeptembertől óvodába megy, és heti egyszer úszásoktatásra is elviszem majd, ezek is befolyásolni fogják az eddig kialakított napi rutinunkat. De bízom benne, hogy a sportolásra, kikapcsolódásra szánt időnk továbbra is megmarad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.