A legújabb őrület: boldognak lenni 100 napon keresztül – te képes lennél rá?

Forrás: Thinkstock -
boldogság fotó őrület nap fotója Nap internet közösségi oldalak száz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut magunkra, a saját örömünkre, a boldogságunkra. Éppen ezért jött létre egy, a „100 happy days” nevet viselő kezdeményezés az interneten, aminek keretén belül a pozitív szemléletűek bebizonyíthatják: igenis képesek a boldogságra 100 napon keresztül. Azt pedig, hogy ez mennyire nem könnyű feladat, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vállalkozó szellemű, boldogságra vágyók 71 százaléka kudarcot vall. És te, szerinted képes vagy a boldogságra?

A feladat

Végy egy mély levegőt, és döntsd el: a mai naptól kezdve 100 napon át boldog leszel - legalábbis minden egyes nap találj egy pillanatot az életedben, ami boldoggá tesz. Ez a momentum bármi lehet: egy finom kávé, ami jólesik ebéd után, a kutyád vicces arckifejezése, ami mosolyt csal az arcodra, egy találkozó a legjobb barátoddal. Készíts egy fotót erről a pillanatról, és a #100happydays hashtaggel ellátva posztold ki az általad leginkább kedvelt közösségi oldaladra, illetve küldd el a myhappyday@100happydays.com e-mail címre. Így az ismerőseid végigkísérhetik életed legszebb pillanatait - 100 napon keresztül.

Forrás: Thinkstock

Akik belebuknak

Talán első hangzásra te is azt gondolod: mi lehet ebben olyan bonyolult? Ám egy nap csupán 24 órából áll és észre sem veszed, olyan hamar elillannak ezek a boldog pillanatok. És az, hogy 100 napig minden nap valóban oda tudj figyelni magadra és a saját boldogságodra, nem könnyű feladat. Kitartás, odafigyelés kell hozzá, de a legnehezebb az, hogy ne engedd, a hétköznapok nagy darálója téged is maga alá gyűrjön.

Rózsa, 31 éves

Nekem egy barátnőm posztolta, megnéztem és tetszett az ötlet. Minden napom úgy telt el, hogy bementem az irodába, feszültem, panaszkodtam a nap végén, másnap pedig kezdődött minden előröl. A hétvége megváltás volt, kivéve a vasárnap második fele, amikor már éreztem közeledni a hétfőt. Úgy gondoltam, segít, ha megfogom azokat a dolgokat, amelyek jók egy napban, és tényleg segít! Sokak szerint erőltetett, de nekem valóban segített észrevenni a napban a jó dolgokat.Sokan örülnek velem együtt, és ez nagyon jó érzés!

Számos híresség döntött úgy, hogy csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Így például Emmy Rossum, a Holnapután című katasztrófafilm sztárja is. Ő a Twitteren teszi közzé a napi boldogságát, amit ITT tudsz nyomonkövetni.

A világ legszomorúbb reklámja egy kisfiúrólhttp://www.life.hu/csalad/20140405-szivszorito-reklam-egy-kisfiurol-akinek-nincs-anyukaja-es-az-osszes-fontos-dolgot-egyedul-csinalja.htmlA kisfiú csupa olyan dolgot csinál egyes egyedül ebben a reklámban, amit az anyukájával együtt kellenne. Család--A legdivatosabb babaholmikhttp://www.life.hu/csalad/20140331-a-legdivatosabb-babaholmik.htmlAz ízlésünk már egész kicsi korunkban kialakul, és a körülöttünk lévő tárgyak nagyban befolyásolják azt. Éppen ezért nem mindegy, milyen dolgokkal vesszük körbe újszülött kisbabánkat. Íme, néhány olyan designtárgy, ami nemcsak praktikus és hasznos, de formatervezett is.CsaládOrigoFogadj örökbe embriót!http://www.life.hu/csalad/20140327-fogadj-orokbe-embriot-az-embriofagyasztas-es-adomanyozas-reszletei.htmlAzoknak a pároknak, akiknek nem lehet természetes úton gyerekük, de szeretnének családot, a lombikbébiprogram nyújthat egyfajta segítséget. A nők petesejtjeinek leszívása és megtermékenyítése során létrejött embriókat beültetik a méhbe – de mivel a női szervezet gyakran több petesejtet is termel, akár több embrió is lefagyasztásra kerülhet. De vajon mi történik ezekkel az embriókkal később?Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.