Kreatív alkotások műanyag palackokból

műanyag alkotás hulladék design kreatív palack
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mielőtt laposra taposod a legközelebbi műanyag palackot nézd, meg, mennyi mindenre használhatod a háztartásban – a profik egyenesen műalkotásokat hoznak létre belőlük.

Különleges tengeri lények

Miwa Koziumi japán formatervező gyönyörű képzőművészeti alkotásokat készít az üres palackokból. A különleges medúzák, polipok, tengeri füvek és szivacsok megalkotásához csupán vasalót, hőpisztolyt és sniccert használ – no meg a fantáziáját.

Forrás: www.miwa.metm.org

Kényelmes szék palackokból

Tom Dixon brit dizájner állítólag kézzel hajtogatta az üres műanyag palackokat, mikor megalkotta ezt a különleges széket. A Fresh Fat Chair néven futó műalkotás olyan hatást kelt, mintha üvegből készült volna – a környezettudatos remekműveket készítő Dixon néhány bútorát egyébként már hazánkban is megcsodálhatod.

Forrás: www.tomdixon.net

Nyakék – amiről senki sem gondolná, hogy valaha palack volt

Ezt a gyönyörű, Swarovski kristályokkal díszített nyakláncot bárhová nyugodtan felvehetnéd, hiszen nem látszik rajta, hogy műanyagból készült. A Manda La Ca Pet fantázianevű nyakéket a brazil Mana Bernandes tervezte és alkotta meg.

Forrás: english.manabernardes.com

Öntözőkanna és ruhafogas: egyszerűen nagyszerűek

Nicolas le Moigne az újrahasznosítást egész más módon fogja fel, a francia dizájner nem tapossa laposra a palackokat, hanem eredeti állapotukban egy segédeszközzel színes öntözőkannává alakítja őket.

Forrás: www.nicolaslemoigne.ch

A Designboom pályázatára pedig egy hasonlóan egyszerű alkotás érkezett, melynek két végére csak két palackot kell tekerni, s máris megvan a hordozható ruhafogasunk.

Forrás: www.designboom.com

Világító félhold Kínában

Az egyik legmonumentálisabb alkotás, melyet palackokból készítettek, a kínai félhold, mely egy őszi fesztiváljuk ünnepléséhez épült. A mesterséges kis tó vizében összerakott, ledfényekkel világító mestermű a fényvisszaverődés miatt egész holdnak látszik. Felépítéséhez 2300 műanyag palackot használtak fel, melyeket egy húsz méter átmérőjű acél vázra rögzítettek.

Forrás: AFP
Így gyűjtsd a hulladékot szelektívenhttp://www.life.hu/csalad/20140331-igy-gyujtsd-a-szemetet-szelektiven.htmlHazánkban is egyre többen gyűjtik a hulladékot szelektíven, ám még mindig sokaknak kérdés lehet, hogy pontosan mit hova kéne dobni, és hogyan. CsaládFotó: Hirling Bálint - OrigoÚjrahasznosított szépségekhttp://www.life.hu/csalad/20140320-ujrahasznositott-szepsegek-design-targyak-hulladekbol.htmlEloszlatjuk a tévhiteket: azért, mert valami újrahasznosított, még lehet szép. Sőt, formatervezett darab, ami a lakás legvonzóbb tárgya lehet. Íme, külföldi példákon láthatjuk, hogy mennyi fantázia van egy-egy ilyen bútorban, kiegészítőben. CsaládOrigoKörnyezetbarát design az otthonodbanhttp://www.life.hu/csalad/20140313-kornyezetbarat-design-az-otthonodban-energiatudatos-butorok-es-haztartasi-eszkozok-a-fenntarthato.htmlTalán nem gondoltad volna, de attól, hogy valami újrahasznosított, környezettudatos még lehet designos is. Íme, az otthonodba kerülő legszebb holmik, amik még a környezet is kímélik. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.