Varázslatos minivilágban jártunk

Mini Miniverzum kiállítás makett terepasztal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg napokon az egész családnak remek kikapcsolódást nyújt  az ország legnagyobb terepasztal-kiállítása. A minivárosokban zajló miniéletek bűvöletében órákig nézelődhetsz csemetéiddel.

A Miniversumba belépve percek alatt gyermekké válhatunk és ámulva-bámulva csodálhatjuk a színes házikók, pályaudvarok, hegyek, dombok látványát. A különleges programra a Life.hu régi ismerőseit, a fonalembereket, Zantét és Huánt is magammal vittem. Sőt Miniversum vezetője, Kocsis Attila még azt is megengedte, hogy egy-két díszletben pózoljanak. Amíg a két rosszaságot pakolgattuk a makettekbe, Attilától számos érdekességet megtudtam a Miniversumról.

Fotó:Gedeon Beatrix/Life.hu

„Az ötlet úgy jött, hogy már régóta aktívan modellezem. A saját házam pincéjében is van egy 10 négyzetméteres terepasztal. Az, hogy ebből egy üzleti vállalkozást és állandó kiállítást lehetne csinálni, nem saját ötlet volt, mert ilyen kiállítások vannak Nyugat-Európában, főleg Németországban. Amikor ezeket láttam, megérett bennem a gondolat, hogy Budapesten is létre kellene hozni egy hasonló kiállítást" – mesélt Attila, aki azt is megmutatta, milyen mesés a minivárosok esti kivilágítása. Mivel télen korábban lemegy a nap, érdemes késő délután ellátogatni a kiállításra, mert hangulatos élményben lehet részed.

Fotó: Gedeon Beatrix/Life.hu

Érdekességek a Miniversumról

- A Miniversumot 10 hónapig építette 50 ember
- A kiállítás 150 millió forintos beruházásból létesült
- A makettek kartonból, műanyagból, fémből készültek, akad, amelyik teljesen kézzel készül és vannak előre gyártott darabok
- A kiállításon interaktív tanórákon is részt vehetnek a lelkes gyermekek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.