Fejleszd az érzelmi intelligenciádat nagyszerű társasjátékokkal

társasjáték érzelmi intelligencia otthon játék család felnőtt gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az érzelmi intelligencia az a képesség, amelynek segítségével saját és embertársaink érzelmeit felismerjük, azonosítjuk, értelmezzük és kezeljük. Hatással van emberi kapcsolataink minőségére, a stresszel szembeni magatartásunkra és tanulási, munkahelyi eredményességünkre is. Éppen ezért nem árt, ha fejlesztjük azt. Íme, négy nagyszerű társasjáték, ami a segítségedre lehet ebben.

Mivel egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy modern korunkban a boldoguláshoz elengedhetetlen a sikeres önmenedzselés és a másokhoz fűződő jó kapcsolatok kiépítése, egyre nagyobb hangsúlyt kap az érzelmi intelligencia, azaz az EQ fejlesztése. Természetesen az emocionális és kapcsolati készségek leginkább gyermekkorban fejleszthetők, de felnőttként sem kell kétségbe esnünk, ha kiderül, hogy érzelmi intelligenciánk nem éri el a szükséges szintet.

A Dixit - az Év Játéka lett 2010-ben

A Dixit egyszerű szabályú partijáték. Mindenki kap a kezébe hat darab nagy méretű kártyát, rajtuk festményekkel. A kezdőjátékos kiválaszt a kezében levők közül egyet, kitalál hozzá egy mondatot, amely a képre jellemző, de mégsem túl nyilvánvaló. Mindenki más is kiválaszt egy képet a kezéből, amelyre szerinte illik az adott mondat. Majd felfedjük a lapokat, és a mesélőn kívül mindenki szavazhat, hogy melyik képet választotta a mesélő. Főleg nagyobb csapatoknak ajánljuk, de a letölthető szabályváltozatokkal akár ketten is élvezetes lehet!

Forrás: Wikipedia

Lélekpillangó – találd ki, mi tesz boldoggá másokat

Jó lenne olyan emberekkel élni, akik könnyedén kitalálják, hogy minek örülnél? Te is szeretnéd? A Lélekpillangó társasjáték ezt a „hatodik érzéket” ébreszti fel! Boldogságot adni és kapni: mindenkinek ez az egyik célja az életben. De vajon tudjuk mi tesz boldoggá másokat és minket? A Lélekpillangó társasjáték során közelebb kerülünk a válaszhoz, hiszen minden fordulóban egy játékos megpróbálja kitalálni, a többiek közül kit mi tenne boldoggá. A kulcs az egymásra hangolódás, mivel a többi játékos is akkor kap pontot, ha az osztó eltalálja, melyik lapot választották. A játékot még változatosabbá teszik a szituációkártyák, amik megadják, mi szerint kell választani a játékosnak.

Forrás: Clickshop

Pandemic - amivel megmentheted a világot

Megmenteni a világot négy globális járvány kitörésétől? Korántsem egyszerű. Tenni mindezt cirka fél óra leforgása alatt, ráadásul a haverokkal? Hát nem nagyszerű? Az évek óta kitartóan az élbolyban tartózkodó Pandemic mindezt lehetővé teszi. Jellegét tekintve a Pandemic egy kooperatív játék, vagyis a játékosok összefogva, cselekedeteiket összehangolva próbálják legyűrni a társast. A csapatmunkára rákényszerülő játékosok mindegyike egy speciális képességgel rendelkező karakterrel játszik, miközben Földünk nagyvárosaiban sorra ütik fel fejüket a megbetegedések. Célunk elhárítani a globális katasztrófát, ami a négy különböző vírusnak megálljt parancsoló ellenszer kifejlesztését követően történik meg.

Forrás: www.thenerdybomb.com

Good Friends - Jóbarátok, másképp

A Good Friendsben kiderül, hogy mit gondolnak rólunk a barátaink! Felolvasunk egy kérdéskártyát. A kérdést mindenki hozzárendeli egy játékoshoz, és a szavazatát bedobja a gyűjtőbe. A szavazás után mindenki egy tippkártyával megtippeli, hogy hány szavazatot kaphatott. Végül megszámoljuk, hogy ki hány szavazatot kapott és felírjuk a helyes tippek szerint kapott pontokat.

Forrás: Clickshop
Játék az élet – de mikor milyen játékot válasszunk?http://www.life.hu/csalad/20141009-milyen-eletkorban-milyen-tipusu-jatekokat-jatsszunk-a-gyerekkel.htmlA különböző fejlődési szakaszokban a gyerekeknek különböző játékokra van szükségük – elősegítik a szociális, fizikai és kognitív fejlődést. A gyerekek a játék által ismerkednek környezetükkel, a világban zajló eseményekkel, a tárgyak különféle tulajdonságaival és a közösségi élettel. Segítségükkel szinte észrevétlenül tanulnak és fejlődnek, miközben remekül szórakoznak.CsaládThinkstockNánási Mici rendhagyó játékot talált magának - Tündéri fotóhttp://www.life.hu/csalad/20140920-nanasi-pal-es-ordog-nora-kislanya-mici-papirzsebkendovel-jatszik.htmlNánás Pál és Ördög Nóra kislánya rendhagyó játékot választott: egy papírzsebkendőt. Család--Nyereményjátékokkal bombáznak? Erre figyelj oda!http://www.life.hu/csalad/20140702-ha-nyeremenyjatekokkal-bombaznak-erre-figyelj-oda-a-tisztelt-vasarlo-program-segit.htmlEgy belvárosi teraszon üldögélsz a barátaiddal finom koktélok és jéghideg sörök társaságában. Egyszer csak ott terem melletted egy csinos lánycsapat vagy jóképű fiúkból álló társaság, és a fiatalok arra buzdítanak, hogy tölts ki egy papírlapot, mert azzal a nyereményjátékkal, amiben most kiváltságosként részt vehetsz, értékesnél értékesebb ajándékokhoz juthatsz. Mindössze egy pillanat az egész. De mi történik ezután az adataiddal? Mire használják fel őket? És egyáltalán, milyen adatok azok, amiket soha, semmiképpen ne adj ki idegeneknek?Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.