Egyre durvább András yorki herceg szexbotránya - az udvar ismét cáfol

Forrás: AFP/Chris Jackson -
szexbotrány brit királyi család András herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két napon belül másodszor volt kénytelen cáfolni a brit királyi ház, hogy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő másodszülött fia érintett lenne egy régóta húzódó amerikai gyermekszex-botrányban. A napokban egyre több, az amerikai közélet és a politika legmagasabb szintjeire is gyanút vető részlet került nyilvánosságra.

A Buckingham-palota vasárnap hivatalos közleményben szögezte le, hogy "minden alapot nélkülöznek" azok az állítások, amelyek szerint az 55 esztendős András herceg - aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - bármikor is szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére. A palota egyébként már pénteken, az ügy nyilvánosságra kerülése után is kiadott egy nyilatkozatot, hangsúlyozva, hogy "kategorikusan valótlanok" azok az állítások, amelyek szerint a yorki herceg bármiféle "nem helyénvaló" kapcsolatba került volna kiskorúakkal. Most azonban újabb szaftos részletek kerültek nyilvánosságra.

Forrás: AFP/Chris Jackson

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért. Az ügy most azért került a figyelem középpontjába, mert Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A 30 éves nő állítja, hogy a férfi több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A nő akkoriban 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított.

A vasárnapi brit sajtó kiderítette, hogy a háromgyermekes Virginia Robertsről van szó, és a lapokban megjelent egy fotó is, amelyen András herceg látható a fiatal nővel, egymás derekát átölelve.
A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun vasárnapi kiadása, a The Sun on Sunday megszólaltatta Virginia Robertset, aki intim részletekkel kiegészítve megerősítette, hogy 17 éves korában szexuális kapcsolata volt András herceggel. Hozzátette: "idővel" még több részletet fog nyilvánosságra hozni az ügyről, "de nem most". A rendőrségi aktákból az is kiderül, hogy András rendszeresen vendégeskedett Epstein floridai villájában, és "medencepartikon" vett részt, "esetenként pucér hölgyek társaságában".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.