Polgár Kriszta babája veszélybe került

veszély terhesség Polgár Kriszta bárányhimlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem telt probléma nélkül Polgár Kriszta második terhességének első trimesztere. A gyönyörű kismamának komoly áldozatot kellett hoznia, hogy második gyermekét ne veszélyeztesse és egészségesen születhessen meg.

Nem akarta második babájának egészségét veszélybe sodorni Krisztina, így komoly döntést hozott. Nem töltötte a karácsonyt a szeretteivel, kisfiával és férjével.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Már a 17. hétben járok, az első három hónap ugyanúgy telt el, mint Olivérrel. Csak tipikus terhességi tüneteim voltak, rosszullét, hányinger, kedvetlenség. A fizikai tünetekhez egy sokkal rosszabb párosult: a félelem. A környezetemben felbukkant a bárányhimlő, én pedig gyorsan elmentem egy vértesztre, ahol kiderült, hogy én még nem estem át ezen a fertőző betegségen. Így pedig bármikor elkaphattam volna én is, még a lappangási állapotban, amikor nem jelennek meg a piros pöttyök a bőrön, de a szervezetben már benne van a vírus. A bárányhimlő a terhesség első harmadik hónapjában a legveszélyesebb a magzatra, mert ekkor fejlődnek ki a szervei. Nagyon fájdalmas, ugyanakkor felelősségteljes döntést kellett meghoznunk a férjemmel, aki több időt töltött a bárányhimlősök környezetében, mint én. Külön karácsonyoztunk, ő együtt a kisfiammal Miskolcon, én Törökszentmiklóson" - árulta el Krisztina, aki így élete legszomorúbb karácsonyát töltötte.

Bárányhimlő

A bárányhimlő (Varicella simplex) az egyik leggyakoribb és legragályosabb, cseppfertőzéssel terjedő gyermekbetegség, amelyen a védőoltással nem védett emberek zöme még gyermekkorában átesik. Kialakulásának fő időszaka a 3 és 10 éves kor közötti időre tehető, de általában legkésőbb 15 éves korig megtörténik. A csecsemők ritkábban kapják meg a szoptatási idő alatt, mert az anyatejen keresztül az anya immunitását élvezik.

"Végül a család megúszta, senki sem lett pöttyös. Most már jól vagyok, és az is kiderült, hogy ismét kisfiam lesz. Nem bánom, de ha kislányunk született volna, akkor a férjemnek lett volna kit az oltár elé vezetnie. Így viszont a gyereknek lesz egy kis barátja, és semmiből sem kell újat venni. Ráadásul mellettünk lakik három fiú unokatestvérünk is, tőlük is öröklődtek a cuccok. Olivér már felfogta, hogy kistesója lesz, és amióta tudja, odaszalad hozzám és csókolgatja, simogatja a pocakomat. De amúgy is nagyon érzékeny, a kisgyerekek teljesen elvarázsolják. Egyelőre nem kell tartani a testvérféltékenységtől" - tette hozzá 2008-as Miss Earth Hungary győztese. Nevet viszont még nem találtak a csöppségnek.

Forrás: Facebook/Krisztina Kaldau-Polgár

"Lánynevet már választottunk, de fiúnevünk nincsen. Bajban vagyunk, divatnevet nem szeretnénk a babának adni, de hagyományosat sem. Olyat keresgélünk, ami illeszkedik a vezetéknévhez is. A férjemmel folyamatosan SMS-ezünk, ha eszünkbe jut valami, de egyelőre nem választottunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.