„Minden gondolatom a körül forgott, hogy hogyan és mivel tudnám megmenteni anyu életét”

Fotó: Nánási Pál -
Születés LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg az egyik élet a halálra, addig egy másik, új élet a születésre készült. Ajtai Bernadette legkisebb gyermekének születésének körülményeit a Jön a baba második évadjában ismerhetik majd meg a nézők.

Bernadette és Balázs már a gimnázium folyosóján kerülgetni kezdték egymást, aztán szép lassan szerelembe estek. Az érettségi után össze is költöztek. 15 éve élnek együtt, és bár volt lánykérés, az esküvőhöz végül mégsem szottyant kedvük. Közös életüket egy örökölt másfél szobás lakásban kezdték el, ma pedig már egy szép budapesti házban laknak. Bernadette erős és talpraesett, nem az az otthon ülős fajta: kávézót tervez, baba-mama klubbot vezet.

Fotó: Nánási Pál

Bernadette a második babáját várta, amikor édesanyja súlyosan megbetegedett. Tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Míra születése után Berni szoptatós anyaként ápolta édesanyját, hordta orvostól orvosig, vele volt a kemoterápiák alatt. De a rák mindig egy lépéssel az orvosok, a kezelések előtt járt. Az utolsó stádiumban magukhoz költöztették a korábban egyedül élő édesanyját.
Berni azt mondja, soha nem fogja elfelejteni, hogy Balázs a legnehezebb pillanatokban, hogyan állt mellettük, hogyan ápolta anyósát. Az akkor kétgyerekes család otthona gyakorlatilag hospice-házzá alakult. Ragaszkodtak ahhoz, hogy a nagymama velük legyen. És a tragédia közepén, amikor egy élet távozni készült, egy új élet érkezett a családba.

Érte megérte!

Ilyen még nem volt Magyarországon: a Jön a baba Hadas Krisztával című, LifeNetwork csatornán futó dokumentumsorozat anyukái most megmutatják, milyen is egy valódi női test egy, kettő, három, vagy akár négy gyermek után, épp csak húszon vagy akár jóval negyvenen túl. Az első és második évad néhány édesanyája úgy döntött egy közös fotón bevállalják a terhességi csíkjaikat, az itt-ott kidudorodó párnákat, a néhol megereszkedett bőrt, a főszerkesztő-műsorvezető Hadas Kriszta pedig közéjük állt. Miért? Mert érte megérte!
Foto: Nanasi Pal

„Minden gondolatom a körül forgott, hogy hogyan és mivel tudnám megmenteni anyu életét... Nyáron a rák, a sokféle áttét mellé stroke-ot kapott és én felfedeztem, hogy terhes vagyok. Megbeszéltük a párommal, hogy egyetlen észérvünk sincs a gyerekvállalás mellett, de örömmel várjuk a baba érkezését" – mesélte Bernadette. A nagymama már nem élhette meg a harmadik unoka születését. Otthon, a család körében ment el.

Jön a baba Hadas Krisztával 2.

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Jön a baba Hadas Krisztával, 2. évad május 3-tól minden vasárnap 15:00-kor a LifeNetworkön.

Bernadette kislánya - a pici Manna - egy héttel korábban érkezett meg a kiírt időpontnál. Bár a kismama, párja és a stáb kissé körülményesen jutott el a szülészetre, amikor odaértek, már nagyon felgyorsultak az események. A szülés gyorsan, komplikációk nélkül zajlott le. Manna alig sírt, egy kedves kis nyüszi és pár pislogás után az édesanyja hasán folytatta a szendergést. A család harmadik babája 57 centisen és 3460 grammosan vágott neki az életnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.