„Az ember nem éppen így képzeli el az utolsó napokat”

anyaság Születés LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váratlanul megindult szülés, koraszülött ikerbabák és egy hihetetlenül optimista fiatal anyuka. Virág és pici babái történetét a Jön a baba első évadjában ismerhették meg a nézők.

A fiatal kismama, Virág ikerterhessége nem zajlott éppen a szokásos mederben. Az első babás szülőkre már az a tény is sokkolóan hatott, hogy egy apróság helyett rögtön kettő pici babával fog bővülni a család. "Se az én, se a párom családjában nem volt még ikerterhesség, így eszünkbe se jutott, amikor rászántuk magunkat a családalapításra, hogy rögtön két trónörökössel kell majd számolnunk. Sőt igazából mi olyan jól éreztük magunkat kettesben is a férjemmel, annyira jó a házasságunk, a kapcsolatunk, hogy az is kérdés volt, egyáltalán akarunk-e babát" – mesélte Szilágyi Virág a LifeNetwork kamerái előtt.

Fotó: Nanasi Pal

Mindenesetre, ha már így alakult, akkor a szülőknek két pár pici topánka ajándékozásával adták tudtukra a hírt. A szülők mérhetetlen ujjongásban, visításban törtek ki, ezt Ádám, a férj meg is örökíttette telefonjával, ez már a családi legendárium része.

Érte megérte!

Ilyen még nem volt Magyarországon: a Jön a baba Hadas Krisztával című, LifeNetwork csatornán futó dokumentumsorozat anyukái most megmutatják, milyen is egy valódi női test egy, kettő, három, vagy akár négy gyermek után, épp csak húszon vagy akár jóval negyvenen túl. Az első és második évad néhány édesanyája úgy döntött egy közös fotón bevállalják a terhességi csíkjaikat, az itt-ott kidudorodó párnákat, a néhol megereszkedett bőrt, a főszerkesztő-műsorvezető Hadas Kriszta pedig közéjük állt. Miért? Mert érte megérte!

Virág még csak a terhessége 34. hetében járt, amikor derékfájással kórházba került, ahol – ikerterhessége miatt – benn is fogták. A kórházban eltöltött napok egyhangúsága még az alapvetően pozitív hozzáállású anyukát is megviselte. „Az ember nem éppen így képzeli el az utolsó napokat/heteket. Nekem otthon a helyem a férjem karjai közt, együtt kellene felkészülnünk a következő hetek, hónapok, évek eseményeire" – magyarázta Virág.

Fotó: Nanasi Pal

A kismama azonban hiába vágyott haza, az ikrek már ugyanazon a héten megunták a várakozást, úgy döntöttek, eljött az ideje, ők bizony világra jönnek. Virág egyik éjjel éppen a mellékhelyiséget látogatta meg, amikor észrevette, hogy hasmenése mellé egy kis vérzés is társult. Néhány vizsgálat után az ügyeletes orvos közölte: ezek bizony fájások, és rendszeresek. Bár Virág terhessége esetében egyébként is programozott császár volt az esélyes, arra nem számítottak, hogy már a 34. héten meglesznek a picik.

Jön a baba Hadas Krisztával 2.

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Jön a baba Hadas Krisztával, 2. évad május 3-tól minden vasárnap 15:00-kor a LifeNetworkön.

Mivel a babák a kelleténél korábban jöttek, születésük után azonnal a Semmelweis Egyetem újszülött intenzív osztályára vitték őket.
Az egyik koraszülött picivel minden rendben volt, de a másik, a kisebb súllyal született fiúcska légzésrásegítést igényelt. A szülés után a kismama belázasodott, egy egyszerű torokfájás keserítette meg a következő napokat. Bár fizikailag legyengült, mégis hihetetlenül pozitívan, derűlátóan kezelte a helyzetet.
Mindig azt mondta, ő tudja, hogy a gyerekek jó kezekben vannak. És így is volt. Bár a kezdeti időkben – egészségük érdekében – a babák és a kismama csak kevés időt tölthetett egymással, a szülők reggeltől estig a kórházban ültek a babáik mellett, és cumisüvegből adták nekik a lefejt anyatejet, ám egy hónap elteltével egészségesen és boldogan térhettek haza csobánkai otthonukba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.