Így ápold a babád bőrét!

Forrás: Thinkstock -
baba napfény Libero2015 bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Puha, mint a baba bőre - szokták mondani. Azonban nem mindegy, hogyan ápoljuk, hogy tényleg mindig selymes legyen, és a kicsi is jól érezze magát.

Nem mindegy a pelenkázás!

Az első és legfontosabb, hogy a baba bőrét mindig szárazon és tisztán tartsuk. A pelenka alatti részekre különösen figyelni kell, mert a fertőzések és kiütések ott alakulnak ki a legkönnyebben. Ezért a pelenkacserékre mindig figyelj oda! Sok kellemetlen perctől mentheted meg gyermekedet, ha minél szárazabban tartod a bőrét ezen az érzékeny területen.

Forrás: Thinkstock

A nedves bőr jobban ki van téve a pelenkakiütés veszélyének, minden esetben töröld szárazra a popsit és környékét. Gyakran cserélj pelenkát, és olyat válassz, ami minél több nedvességet képes felszívni. Mikor a popsiját törlöd, figyelj oda arra, hogy elölről hátrafelé mozdulattal tedd, így kevesebb baktérium érintkezik a nemi szervével, majd mosd le a területet vízzel.

Milyen gyakran cserélj pelust?

Eleinte naponta legalább tízszer lesz szükséged a cserére, majd néhány hónap múlva elég lesz a napi hatszori csere. Etetés előtt vagy az után mindig adj új pelenkát a kicsire, és lefekvés előtt, illetve ébredés után is elengedhetetlen!

Vigyázat, nem minden fürdető ajánlott!

Sose felnőttek számára készült szappanokkal fürdesd a picit, kizárólag csecsemőfürdetőket használj, hiszen a bőrük pH-ja nem olyan, mint a felnőtteké.

Forrás: Thinkstock

Ha alapból száraz a gyermek bőre, nem feltétlenül kell mindennap megfürdetni, elég, ha nedves kesztyűvel vagy babaolajos vattával áttörlöd. Mikor még nagyon kicsi, nem is kell a babafürdető, teljesen megfelelő a tiszta víz is.

Miután megmosdattad a kicsit, a törülközővel sose dörzsöld a bőrét, csak itasd fel a vizet a testéről, nehogy felsértsd.

Krémet kizárólag azokra a felületekre kenj, ahol ki van száradva a bőre. A popsijára hámosító krémet kenj, de abból is csak mértékkel, mert ha túl sok kerül a pelenkára, akkor csökken annak nedvszívó képessége. Ha popsikrémet használsz, ne hintőporozz, mert a kettő együtt képes csomósodni, és felsérteni a bőrt. A hintőport inkább csak a hajlatokban alkalmazd, szigorúan krém nélkül.

Mi a helyzet a napfénnyel?

A babák bőre nem termel bőrfestéket, azaz melanint, ezért nagyon könnyen leégnek. Egyéves kor előtt nem szabad közvetlen napfénynek érnie őket. Ne feledd, hogy a napvédő szerek sem az ő bőrükre valók, így még azzal bekenve sem szabad napra vinni a kisbabákat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.