Erzsébet királynő Károly herceg család Diana hercegnő rajongás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit uralkodónő a feltételezésekkel ellentétben szerette menyét. "Közülünk való" - így jellemezte őt egy korábbi levelében.

Erzsébet királynőt sok támadás érte Diana hercegné miatt, a legélesebb kritikákat a néhai hercegné válása, később pedig a halála után kapta. Utóbbi kapcsán például többek a mai napig állítják, hogy az 1997-es autóbaleset csak álca volt, maga a királynő pedig tudott róla, hogy valójában gyilkosság áldozata lett Diana.

Forrás: AFP/Jacques Demarthon

II. Erzsébet azonban valójában kedvelte menyét - ez derül ki a nemrég megjelent The Queen’s Speech – An Intimate Portrait of the Queen in Her Own Words (A királynő beszéde – Közeli portré a királynőről saját szavaival) című könyvből. Ebből kiderült, hogy Erzsébet kezdetben gyakran találkozott Dianával, a hercegné azonban nehezen tudott felengedni anyósa társaságában, ezért később rendszerint lemondta a közös programokat.

Forrás: AFP/John Macdougall

A királynő állítólag mindent elkövetett, hogy segítsen megmenteni fia házasságát, csak épp nem tudta, hogyan tegye. Ő volt a legszomorúbb, amikor kderült: Károly herceg és Diana hercegné elválnak. Amikor tudomására jutott a hercegné halála, az első reakciója az volt: "valaki babrált a fékekkel."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.