Joaquin Phoenix River Phoenix testvér család sztárok tragédia Queen Latifah Jennifer Hudson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, hogy ki nem állhatjuk, van, hogy neki meséljük el legféltettebb titkainkat - egy testvér igazi kincs lehet az ember életében. Így vannak ezzel a világsztárok is. Az alábbi hírességek nemcsak a testvérüket temették el, velük együtt a lelkük egy része is odaveszett.

Joaquin Phoenix és bátyja, River Phoenix

Az orosz-magyar származású Arlyn Dunetz és férje, John Bottom a szabadság és a szerelem jegyében nevelték öt gyermeküket, hippi életformájuk még a gyermekek névválasztásánál is megmutatkozott: River (folyó) után lányuk a Rain (eső) nevet kapta, kisebbik fiukat Leafnek (falevél) keresztelték, aki később Joaquinre váltott, a két legfiatalabb lánynak pedig a Summer (nyár) és Liberty (szabadság) nevet választották.

Forrás: AFP

River, a legidősebb fiú Hollywood reménysége, ragyogó tehetsége, egy új színész-generáció vezető egyénisége volt. Alig volt 20 éves, mikor olyan sztárok mellett játszott főszerepet, mint Harrison Ford, vagy az ifjú Keanu Reeves, lányok ezrei rajongtak érte, és fényképei díszítették sok kamasz hálószobájának falát. River ekkor már többféle kábítószert is fogyasztott, főként kokaint.

1993. október 31-én River és barátnője, Samantha Mathis, öccse Joaquin, és húga, Rain Johnny Depp Viper Room nevű mulatójában ünnepelte a halloweent.

Megérkezésükkor River egy drogdílertől egy, az ecstasyhoz hasonló szintetikus anyagot vásárolt, ami azonban nem volt elég neki, ezért később egy ismeretlen férfit követett a férfimosdóba, aki újabb szert adott neki.

Barátai legközelebb akkor hallották a hangját, mikor már a férfival üvöltött, és azt kérdezte: "Mi az isten van ebben?" Rosszul volt, hányt és reszketett, a fiút a testvérei kivitték a friss levegőre, aki ekkor állítólag azt ordította a barátjának, Johnny Deppnek: "Haver, én meghalok!" Öccse, Joaquin hívta a mentőket - a segélyhívás rögzített hangfelvétele később a média birtokába került, és mindenki hallhatta kétségbeesett könyörgését.

Joaquin visszatért a bátyjához, és beszélt hozzá, hogy ne aludjon el, ő azonban nem tudta nyitva tartani a szemét.

Álomba zuhant, és megnyugodott, abbahagyta a remegést. A 23 éves River testvére karjában feküdve örök nyugovóra tért.

Queen Latifah és bátyja, Lancelot Jr.

A rapperből lett színésznő saját bevallása szerint olyan érzés volt a testvére elvesztése, mintha egy végtagját amputálták volna.

1992-ben a bátyja, Lancelot motorbalesetben vesztette életét, ráadásul azon a kétkerekűn, amit éppen Latifah ajándékozott neki.

Forrás: AFP

A sztár a bűntudattól depressziós és drogfüggő lett. Több évbe telt, mire elfogadta a veszteséget, és fel tudta dolgozni a tragédiát, ám, ahogy mondja, a mai napig gyászolja szeretet testvérét, és ez a gyász sosem fog elmúlni. Hogy bátyja mindig vele lehessen, Latifah azóta is nyakában hordja a végzetes balesetet okozó motornak a slusszkulcsát.

Jennifer Hudson és bátyja, Jason Hudson

Az Oscar-díjas színésznő 57 éves édesanyját, 29 éves bátyját és 7 éves unokaöccsét brutális módon gyilkolták meg 2008-ban. Mivel a család otthonába nem történt erőszakos behatolás, a nyomozók az ismerősök, családtagok között keresték a gyilkost. A gyanú végül bebizonyosodott.

Forrás: Youtube

A tettes nem más volt, mint az énekesnő sógora, William Balfour, aki azt bosszulta meg ilyen szörnyű módon, hogy az exe, vagyis Jennifer nővére nem volt hajlandó kibékülni vele.

Balfourt tényleges életfogytiglani börtönre ítélték, de mindvégig tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságokat. Jennifer Hudson egy interjúban így beszélt a tragédiáról: "Nem tudod, milyen erős vagy, amíg nem kerülsz ilyen helyzetbe. Csak akkor tudod meg, milyen hihetetlen magasságok és milyen pokoli mélységek lehetnek az életedben."

Az esetet hallván még Barack Obama is őszinte részvétét fejezet ki a családnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.