Vilmos herceg Erzsébet királynő kedvence a brit királyi családból?

kivételezés Erzsébet királynő II. Erzsébet brit királynő kedvenc brit királyi család Katalin hercegné Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A palota belső körei szerint a brit uralkodónőt saját magára emlékezteti unokája, és sokkal szívesebben adná át a trónt neki, mint fiának, Károly hercegnek.

Erzsébet királynő és Vilmos herceg állítólag azóta nagyon közel állnak egymáshoz, hogy az immár kétgyerekes, mentőpilótaként dolgozó Vilmos az Eton nevű világhírű elitiskolába járt. A herceg ugyanis minden vasárnap meghívást kapott a királynőhöz a Windsor-kastélyba egy teára, és Vilmos mindannyiszor örömmel töltötte együtt a délutánját nagymamájával, az anyakirálynővel.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Van Katwijk

Ezenkívül véleménye szerint sokban hasonlít férjére, Fülöp edinburgh-i hercegre, és szülei, Károly és Diana hercegné legjobb tulajdonságai ötvöződnek benne. Ennyi pozitívum után pedig nem meglepő, hogy Erzsébet sokkal engedékenyebb Vilmossal és cslaádjával szemben: Katalin hercegné például az első a történelemben, aki bár házasságot kötött a brit királyi família egyik tagjával, mégsem hagyta maga mögött saját családját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.