Ezek a fiú- és lánynevek voltak 2015 kedvencei

Forrás: Thinkstock -
keresztnév lánynevek fiúnevek utónév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt hat évhez híven továbbra is az Anna a második leggyakoribb keresztnév, de dobogós lett a Hanna és a Jázmin is. A kisfiúknál pedig továbbra a Máté és a Levente a kedvenc.

Bár a keresztnevek piacára idén betört a Gandalf, és a Brájen is, ezért nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan is alakul 2016 kedvenc keresztneveinek listája. Addig is szemezgessünk a tavalyi utónév-statisztikából és nézzük meg, hogy

melyek voltak az ujdonsült apukák és anyukák kedvencei.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Anna örök

Töretlen a népszerűsége a Hanna, az Anna és a Jázmin kislányneveknek, legalábbis az elmúlt 6 év statisztikáit tekintve. Az Anna név második, míg a Csenge és a Réka helyét a Luca és a Zoé váltja fel.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A kis Bence

A fiú nevek rangsorában sem történt nagyobb változás: a Bence, a Máté és a Levente neveket adták leggyakrabban a szülők az újszülötteknek. Az elmúlt két év után a Balázs és a Gergő is visszatért a 10-es listára, amelyen immár a Marcell és az Áron is szerepel.

Forrás: Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala

A leggyakoribb nevek Magyarországon

Az utónév statisztika azt is megmutatja, hogy milyen nevet viselnek a legtöbben hazánkban, és egészen más keresztnevekre bukkantunk: a női nevek közül a Mária, az Erzsébet, a Katalin vezet, míg a férfiak között a László, az István és a József a befutó.

Hatalmas patkány szaladgált a gyorsétteremben: Videó!http://www.life.hu/news/20160405-hatalmas-patkany-szaladgalt-a-bezart-belfasti-gyorsetteremben.htmlA nagyra nőtt rágcsáló az asztalok alatt rohangált, felmászott a székekre, és a padokra is. Az étteremben vizsgálatot indítanak. NewsThinkstockMűlábbal is teljes életet él a gyönyörű modellhttp://www.life.hu/news/20160405-muvegtaggal-is-teljes-eletet-el-a-gyonyoru-modell.htmlA brazil lány folyamatosan úton van: modellkedik, ejtőernyőzik, rengeteget edz, és még többet mosolyog. Pedig két évvel ezelőtt nem hitte volna, hogy mindebben egy művégtag lesz a legnagyobb támasza. NewsOrigoÓrákon át nem segített senki a felborult autó utasain http://www.life.hu/news/20160405-a-gyer-forgalom-miatt-nem-segitett-senki-a-baleset-serultjein-egy-halott-rendorseg.htmlHétfőn éjjel árokba csapódott egy személyautó a Vas megyei Apátistvánfalva külterületén. A gyér forgalom miatt sokáig sem a rendőrök, sem a mentők nem értesültek a balesetről. News--Apasági tesztet követel Károly herceg és Camilla állítólagos eltitkolt gyermekehttp://www.life.hu/news/20160405-karoly-herceg-es-camilla-hercegne-szerelemgyereke-simon-dorante-day-apasagi-tesztet-kovetel.htmlHatalmas botrány készül kirobbani a brit királyi család háza táján: előkerült Károly herceg és Camilla hercegné szerelemgyereke, Simon Dorante-Day, aki azt állítja, édesapja után őt illeti a királyi trón.News--Tűz volt egy debreceni kollégiumban - Csaknem ötszáz diákot menekítettek kihttp://www.life.hu/news/20160405-tuz-volt-a-debreceni-sumen-utcai-kollegiumban-otszaz-diakot-kellett-kimenekiteni.htmlKigyulladt egy faxgép egy debreceni kollégiumban hétfőn pár perccel éjfél előtt, az épületből 481 diákot menekítettek ki a tűzoltók - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján. News--Hihetetlen dolgot tett a MÁV egy autista kisfiúérthttp://www.life.hu/news/20160405-meghato-dolgot-tett-a-mav-egy-autista-kisfiuert.htmlEgy anyuka megható levelet tett közzé az egyik Facebook-csoportban, miszerint a MÁV dolgozói valami olyan dolgot tettek egy autizmussal élő kisfiú kedvéért, amit tényleg bearanyozza a napjait, és a miénket is! NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.