Fekete-fehér családok: hírességek, akik színes bőrű babát adoptáltak

Forrás: Northfoto -
Brad Pitt adoptálás örökbefogadás Nicole Kidman Sandra Bullock gyerekek család szülők Angelina Jolie Madonna Tom Cruise
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt évtizedekben egyre több sztár döntött az örökbefogadás mellett, és az sem ritka, hogy a fehér bőrű hírességek színes bőrű kisbabát vegyenek magukhoz. A következőkben olyan sztárokat mutatunk be, akik bőrszíntől függetlenül adoptálták gyerekeiket.

A színes bőrű csöppségeket örökbe fogadó hírességeket gyakran vádolják meg azzal, hogy csak valamiféle különleges, divatos kiegészítőnek tartják adoptált gyerekeiket. Pedig egyáltalán nem erről van szó.

Madonna örökbe fogadott gyermekei: David és Mercy Forrás: Northfoto

A jelenség mögött általában sokkal prózaibb és emberibb ok húzódik. A faji előítéletek miatt sokkal kevesebben szeretnének színes bőrű kisgyereket örökbe fogadni, nagyon sok amerikai államban várakoznak fekete bőrű gyerekek fogadó családokra. Ezzel szemben egy egészséges fehér bőrű kisbabára általában több mint két évet is várnia kell az örökbe fogadó családnak. Ráadásul egy híresség általában sokkal nyitottabb az adoptálás terén, hiszen a világot járva több kultúrával is találkozik.

Sandra Bullock

Sandra Bullock még a férjével Jesse Jamesszel indította el az adoptálást 2010-ben – mivel a párnak nem született közös gyereke –, ám a férfi hűtlenkedése miatt Bullock már egyedülálló anyaként kezdett bele a gyereknevelésbe. A Louis Bardo Bullock nevet kapó kisfiú 2010-ben született News Orleansban. A hatéves fiúcskának tavaly ősszel lett egy kishúga is: a három és fél éves Lailát Bullock egy louisianai árvaházból fogadta örökbe.

Sandra Bullock és Louis Bardo Forrás: Northfoto

Angelina Jolie és Brad Pitt

Ha már az örökbefogadást választó szülőkről van szó, a Jolie–Pitt-párost természetesen nem lehet kihagyni a sorból. Angelina legelőször Maddox Chivant adoptálta Kambodzsából. A kisfiú 2002-ben került a színésznőhöz, amikor Jolie még Billy Bob Thornton felesége volt. Ám a férfinak nem tetszett a kis jövevény érkezése, úgy érezte, Angie elhanyagolja őt, ezért a kapcsolatuknak vége is lett. Zahara Marley 2005-ben, hat hónaposan érkezett Etiópiából, ekkor már a színésznő Brad Pitt partnere volt. Egy évvel később megszületett első vér szerinti gyermekük, Siloh, Pax Thient pedig 2007-ben, három és fél éves korában adoptálta a házaspár egy vietnami árvaházból. Jolie aztán 2008-ban ikreknek adott életet.

Angelina Jolie és Zahara Forrás: Northfoto

Nicole Kidman és Tom Cruise

Szinte már történelem, de bizony Nicole Kidman és Tom Cruise anno Hollywood álompárjának számítottak, sőt közös gyermekeik is vannak. Bár Kidmant ma már szinte kivétel nélkül csak második férjétől született kislányaival fotózzák, Cruise-zal kapcsolatban pedig a legtöbb embernek valószínűleg a kis Suri ugrik be, de bizony ott vannak az adoptált közös gyerekek is. Az 1992-ben született Isabella Jane mellé egy színes bőrű kisöcsit is adoptáltak, az 1995-ben született Connort. Lányukkal a most 23 éves Isabellával mára szinte teljesen megszakadt a kapcsolatuk, a 21 éves fiú kevésbé távolodott el a szüleitől, Amerikában él, és szoros a kapcsolata az apjával, akit rendszeresen meglátogat a forgatásokon is.

Tom Cruise Connorral és Isabella Cruise Forrás: AFP

Madonna

Az 57 éves díva két vér szerinti gyermeke, Lourdes és Rocco után két babát is adoptált Afrikából, egészen pontosan Malawiból. Madonna még Guy Ritchie felesége volt, amikor 2006-ban hozzájuk került a 13 hónapos David, mire azonban a négyéves Mercyt is örökbe fogadta, 2009 elején, már külön élt a férjétől.

Egy jótékonysági eseményen: David Banda Ciccone Ritchie, Mercy James, Madonna és Sean Penn Forrás: Northfoto
Otthonra vágyva - Egy mélyszegénységben élő család történetehttp://www.life.hu/csalad/20160602-a-melyszegenysegben-elo-zsuzsanna-7-gyereket-nevel-interju.htmlEgy édesanya hét gyerekkel, 29 négyzetméteren. Egészen pontosan egy 29 négyzetméteres, használaton kívüli, szuterén üzlethelyiségben. Lassan egy éve élik ilyen körülmények között mindennapjaikat, reménykedve, hogy lakhatási problémáikra rövid időn belül megoldást találnak. Család--Nyílt levél egy férj exszeretőjéhezhttp://www.life.hu/csalad/20160531-nyilt-level-a-ferjem-volt-szeretojehez.htmlVan, aki mély depresszióba esik, van, aki dühében akár bosszúra is képes, és van, aki kiírja magából fájdalmát, ezzel is könnyítve a lelkén. A következő levél egy olyan asszonynak szól, aki egy háromgyermekes család életét dúlta fel, néhány szenvedélyes órát hozó viszony miatt. Család--Te is ezekkel játszottál - A 80-as, 90-es évek kedvenc játékaihttp://www.life.hu/csalad/20160531-valogatas-retro-jatekokbol-szavazos-cikk-neked-melyik-volt-a-kedvenced.htmlTudjuk jól: régen minden jobb volt. Mit neked Xbox One, vagy Angry Birds prüssfigura, esetleg Monster High rémisztő babaszörnyek - a kedves Moncsicsit és társait a mai modern játékok nem tudják felülmúlni. CsaládOrigoÚjabb nyár, újabb tragédiák? Forró autóban hagyott gyerekekhttp://www.life.hu/csalad/20160530-felforrosodott-autoban-hagyott-gyerekek-es-allatok.htmlMinden évben elmondjuk, de nem lehet elégszer. Mindenki azt gondolja, hogy vele ilyesmi nem fordulhat elő, hiszen szereti a gyerekét, hiszen jó szülő. Mégis: minden nyáron újabb és újabb forró kocsiban hagyott gyerek híre járja be a médiát. CsaládOrigoŐrjöngő malacok és vicces sárga figurák - A legmenőbb mesehősökhttp://www.life.hu/csalad/20160527-a-legnagyobb-mesehosmaniak-az-utobbi-evekbol.htmlMég mindig nem találod a tökéletes gyereknapi ajándékot? Akkor megsúgjuk a titkot: a lurkók imádják a rajzfilmeket, így hát imádják kedvenc filmjük hősét is. Biztosan nem lősz mellé, ha egy - szó szerint - mesés játékkal leped meg! CsaládOrigo"Különben is csak simogatott, nem?" - Gyermekkori szexuális abúzus, a pokol legmélyebb bugyrahttp://www.life.hu/csalad/20160525-anoni-mara-tarsasag-beszelj-rola-projekt-gyermekkori-szexualis-abuzus.htmlElsőre megrázóan magas számnak tűnik, jobban belegondolva azonban rájön az ember, hogy ez a 271 tragikus történet csupán a jéghegy csúcsa. Vajon rajtuk kívül mennyien vannak még? Mennyien szenvedtek és szenvednek a mai napig is a feldolgozatlan traumától, szégyenérzettől és a meg nem értettségtől? És vajon mikor jut el oda a magyar társadalom, hogy előítéletek nélküli, valódi segítséget tudjon nyújtani az áldozatoknak? Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.