Harcba száll az örökségért Klapka György kitagadott fia

Fotó: Nagy Attila [origo] -
örökség fiú DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten bombaként robbant a hír, hogy Klapka György a végrendeletében megtagadná az örökséget két fiától. A Story magazin azt írta, hogy Klapka legidősebb fia, György biztosan nem az Aranyember fia, és Christian sem a vér szerinti gyermeke az üzletembernek. A legidősebb fiú most elárulta, számított arra, hogy a végrendelet nem lesz számára kedvező. 

A Story szerint a legidősebb Klapka fiúnak semmi sem jut a végrendeletből, és Christian is akkor kapna valamit, ha DNS-tesztnek vetné alá magát. Az is lehet, hogy a hagyatéki tárgyaláson nem is a végrendelet szerint járnak el. A család rendelkezésére álló irat már ötéves, de állítólag készült egy frissebb is tavaly.

"Összevissza írt már mindenfélét, nem lehet tudni, hogy melyik végrendeletet húzzák elő. Az anyakönyvi kivonatommal megyek a tárgyalásra, abban benne van, házasságban született gyermek vagyok. Ha nem így lenne, azt még életében kellett volna bebizonyítania, de nem tette"mondta a Blikknek a legidősebb Klapka fiú.

Klapka György kitagadott fia harcol az örökségért Fotó: Origo

A törvény szerint azt lehet kizárni az örökségből, aki az örökhagyó életére tör, szabadságvesztére ítélték, hálátlanságot tanúsít, vagy erkölcstelen életet él. Ezek közül György esetében egyik sem valósul meg.

"Egyik sem valósult meg. Sőt, több közös üzletünk volt, amiben rengeteget segítettem neki, és inkább ő volt az, aki nem volt velem korrekt. Bár nem kötelezhetnek DNS-vizsgálatra, de állok elébe annak, tudom, hogy a fia vagyok! Éppen a reptéren vártam a lányomat, amikor az újságosnál a Blikk címlapján láttam, hogy 400 milliót kaptam tőle. Rögtön hívtam, mi ez a baromság, vagy ha mégsem az, mikor érkezik a pénz a számlámra. Azt mondta, csak szerepelni akart valamivel az újságban" – nyilatkozta az üzletember legidősebb fia, aki állítja, igazolni tudja, hogy sosem volt nála az a 400 millió, sőt, máskor sem kapott pénzt az apjától. Mióta összevesztek, nem is tartották a kapcsolatot. A férfi azt sem érti, hogy Christiannal miért csinálta ezt az apjuk, hiszen ők jóban voltak. Mindenesetre bízik abban, hogy a tárgyaláson a családdal meg tudják beszélni, hogy ki mennyit kap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.