Hosszú utazás, nyaralás előtt, ezekre figyelj! - Tippek

posta2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor pár hétre elutazol nyaralni, dolgozni szinte eszedbe sem jut, hogy mi mindenre kellene figyelned a távolból. Hisz itthon nem áll meg az élet, és míg Te egy másik város, ország vendégszeretetét élvezed, addig a megszokott életedben akár visszafordíthatatlan „károk" is keletkezhetnek.

Vond ki a forgalomból a lakásod, házad

Természetesen, ha nem fogyasztasz – kis kivétellel – nem is fizetsz. Így joggal gondolhatod, hogy elég csak alaposan elzárnod a csapokat, hogy ne csöpögjenek, és ellenőrizned az ajtón kilépve, hogy mindenhol le legyen kapcsolva a lámpa. Ám, egy hosszabb utazás alkalmával érdemes elzárni a vizet, lekapcsolni a villanyórát, így elkerülheted az esetleges csőrepedés, zárlat okozta károkat.

Egy hosszabb utazás alkalmával érdemes lekapcsolni a villanyórát, így elkerülheted az esetleges zárlat okozta károkat Forrás: Thinkstock

Felhalmozott ételek

A hűtőben, sőt, a konyha polcain is számos olyan terméket találhatsz, aminek előbb lejár a szavatossági ideje, mint ahogy Te hazaérnél. A legjobb, ha az utazást megelőző pár napban már kiszelektálod a romlandó ételeket – ha a villanyt kikapcsolnád, a hűtőt érdemes teljesen kipakolni – és vagy elfogyasztod, vagy odaadod egy barátodnak, rokonodnak, netán egy hajléktalannak.

Te sem szeretnél bűzölgő konyhára hazaérni, ugye?

Fontos, hogy még egy kávésbögre se maradjon a mosogatóban, a szemetet is dobd ki, valamint a kertes házak saját kukáit is ürítsd ki.

Gondoskodj az élőkről

A látványosabb háziállatok esetén – kutya, macska, hörcsög... stb. – egyértelmű, hogy kell keresned valakit, aki gondoskodik róluk. Adhatsz kulcsot a lakásodhoz, ideiglenesen átköltöztetheted őket egy barátodhoz, de esetükben működhet a kisállat panzió is. Fontos, hogy a halakat, hüllőket se lehet, még 1 hétre sem magukra hagyni! A szobanövényeknek is szükségük van a rendszeres locsolásra, ápolásra.

Gondoskodj a háziállataid ellátásról is, amíg távol vagy Forrás: Thinkstock

Kattints vagy se? Gondolkodj előre

Az internetes vásárlás nagyon kényelmes, de gyakran megfeledkezhetsz arról, hogy mikorra várható a szállítás. A 2-3 munkanap, akár 2-4 hét is lehet, attól függően, hogy honnan és mit rendelsz. Ha már tudod az utazásod pontos napját, a rendeléseidet már ehhez igazítsd – ne engedj a hatalmas kedvezményeknek se, ha épp kicentizve érkezne meg a csomagod!

A postás mindig kétszer csenget - Hiába?

Több verzió közül választhatsz. Az első, hogy hagyod, had teljen csak meg a postaládád, és a hazaérkezésed után rászánsz egy estét az átmazsolázására. Ám, ez nem mindig „kifizetődő". Lehet, hogy olyan küldeményed érkezik, melyet mindenképp át kell venned, esetleg az értesítő lejár, mire visszatérsz a nyaralásból, utazásból.

A nyaralás ideje alatt érdemes átirányítani a postád, ha olyan küldeményed érkezik, melyet mindenképp át kell venned, esetleg az értesítő lejár, mire hazatérsz Forrás: Thinkstock

A legjobb megoldás, a postai átirányítás; egy rokon, barát címére, de akár az ideiglenes külföldi tartózkodási helyedre is kérheted a leveleid utánküldését.

Egy hosszabb utazás előtt, tehát érdemes nem csupán a bőrönd tartalmával foglalkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.