Madeleine McCann keresésére újabb 50 milliót kaptak

2018.04.16. 08:36

Lassan 11 éve, hogy Madeleine McCann eltűnt, a szülők azonban nem adják fel a reményt, ahogy a rendőrség sem: eddig 4 milliárd forintnak megfelelő összeget költöttek a keresésre, és újabb pénzt kaptak a nyomozás folytatására.

Madeleine McCann lassan 11 éve tűnt el, a végzetes estén szülei a barátaikkal vacsoráztak, míg a kislány az apartmanban aludt testvéreivel. Onnan tűnt el, és azóta sem tudják, hogy hol lehet. Óriási erőfeszítéseket tettek a gyermek megtalálására, de nem jutottak eredményre. Az elméletek és találgatások száma szaporodik, de a megoldást nem sikerült kideríteni.

Madeleine McCann"Forrás: Getty Images "

Rengeteg pénzt kaptak a nyomozásra, és most úgy tűnik, továbbra is finanszírozzák a kislány keresését. Eddig nagyjából 4 milliárd forintnak megfelelő összeget költöttek el a gyermek ügyében, és most újabb engedélyt kaptak további források bevonására, aminek nem mindenki örül. A pénz, amit legutóbb a nyomozásra elkülönítettek, csak márciusig volt elég. Most 52 millió forintnak megfelelő fontot kaptak a nyomozók, bár hivatalosan nem erősítették meg, mekkora is pontosan az összeg. „Elkötelezettek vagyunk Madeleine eltűnésének kivizsgálásában. Több támogatást kértünk egy végső vizsgálathoz" – mondták a Scotland Yardnál hozzátéve, hogy nem kaptak volna még több pénzt a nyomozásra, ha nem lenne mit felderíteni. Elmondták, hálásak az újabb összegért, de nem fogják közzétenni, mennyit is kaptak pontosan - írja a The Sun.

Madeleine McCannmilliókeresésScotland Yard