Híres aranyásók a történelemből 2.- Férfi szeretők

aranyásó férfi Császár szélhámos történelem szerető Viktória királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az aranyásó jelzőt elsősorban hölgyekre használjuk, pedig férfiak is előszeretettel kapaszkodnak fel más vállán, költik más pénzét, és élvezik a párjuk rangjával járó előnyöket. Korábban már írtunk olyan nőkről, akik a társadalom legalsó fokáról jutottak el például az uralkodói címig. Most következzen három aranyásó férfi, három teljesen különböző történettel.

5 sztár, aki a felesége hátán kapaszkodott fel

Összegyűjtöttük a leghíresebb férfi pénzvadászokat, akik híres házastársuk hátán akartak felkapaszkodni. Többnyire nem sikerült fényes karriert befutniuk, de bőven gyűjtöttek a bankszámlájukra, így aztán elérték a céljukat. Nézd meg őket!

Szeretőből halhatatlan férfivé vált – Antinóosz (111-130)

Hadrianus római császár, bár nőt vett feleségül, igazából egy férfit szeretett. A görög fiatalembert, Antinóoszt a császár elképesztő társadalmi magasságokba emelte. Rengeteg időt töltöttek együtt, vadászni jártak, a császári villában éltek. Természetesen a szerető minden költségét, beleértve portréi és mellszobrai elkészítését is maga, Róma első embere állta. 130-ban a két szerelmes az egyiptomi tartományba látogatott, ahol Antinóosz tisztázatlan körülmények között belefulladt a Nílusba. Már akkor sok pletyka szólt a fiatal férfi meggyilkolásáról, de az öngyilkosságot sem vetették el. Sosem derült ki, hogy mi is történt valójában. Szerelme halála a császárt megtörte, és kissé talán bele is őrült a fájdalomba. Odáig ment, hogy Ozirisszel, az alvilág és a halottak istenségével kezdte el azonosítani, többek közt egyiptomi stílusú szobrot, domborműveket készítetett róla, még érmékre is rákerült az arcképe. Sőt, Antinóosz halála helyszínétől nem messze várost alapított a római császár, Antinoopolis néven. Így állított tehát emléket egy közembernek, aki máig a fiatalság és a szépség ikonjának számít.

Antinóosz Forrás: Wikipedia/Ricardo André Frantz

Viktória királynő anyjának szeretője - Sir John Conroy (1786- 1854)

John Conroy ambiciózus fiatalember volt, aki a katonai szolgálatot követően Eduárd kenti és strathearni herceg szolgálatába állt, nem sokkal a herceg halála előtt. Végigkísérte a későbbi Viktória királynő gyermekkorát, aki gyűlölte őt, többek közt az édesanyjával, Viktória szász–coburg–saalfeldi hercegnővel megalkotott Kensington rendszer miatt, mely a fiatal hercegnő nevelésének bonyolult és szigorú rendszerét jelentette. Mivel apja és az akkori király is egy időben halt meg, így Viktóriát már egészen korán elkezdték felkészíteni a trónra, melyben Conroy-nak igen nagy szerep jutott. Sokan úgy tartják, hogy Sir Conroy nem csupán kivételes tanácsadói képességeinek köszönhette, hogy ilyen befolyással lehetett a későbbi királynő neveltetésére. A kenti hercegnével való romantikus kapcsolata is elősegítette ezt. Viktória királynő azonban elképzelhetetlennek és abszurdnak nevezte ezeket a pletykákat. A koronázást követően, Sir John Conroy Viktória édesanyjánál maradt még pár évig, utána pedig nyugdíjba ment. Végül adósságban úszva halt meg.

Sir John Conroy Forrás: Getty Images/Hulton Archive

A szélhámos, aki a császár sógora lett - Alexander Zoubkoff (1901-1936)

Zoubkoff orosz emigráns és szélhámos volt. Úgy tett, mintha orosz nemes lenne, aki mindenét elvesztette a forradalomban. Az igazi áttörést, és természetesen a vagyont, Viktória porosz hercegnő jelentette a számára. A hercegnő az első világháborúban megözvegyült, és ekkor elhatározta, hogy legközelebb szerelemből fog férjhez menni. Így is tett, 34 évesen 1927-ben hozzáment Zoubkoffhoz, aki eljátszotta a fiatal hősszerelmest, a naiv és szeretetéhes nő pedig hitt neki. A boldog és felhőtlen mézeshetek azonban nem tartottak sokáig. A férfi szélsebesen elkezdte felélni az asszony vagyonát, majd az elszegényedett nőt elhagyta. Alexander Zoubkoff ezután Luxemburgba ment és pincérként dolgozott. Az ottani étterem később így hirdette magát: Itt dolgozott a császár sógora. Ezzel pedig semmiféle valótlanságot nem állítottak, hiszen felesége II. Vilmos német császár testvére volt. A szélhámos és haszonleső fiatalon, 35 éves korában, egyedül halt meg.

Alexander Zoubkoff és Viktória porosz hercegnő Forrás: Getty Images/Austrian Archives

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.