36 évesen 44 saját gyermekét neveli egyedül Mariam Nabatanzi

anyaság család egyedülálló anya termékenység gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
23 éves korára már 25 gyermeke volt az ugandai Mariam Nabatanzinek. Orvosa szerint talán ő a világ legtermékenyebb asszonya. Ma 36 éves, és 44 gyermeket nevel. A férje 3 évvel ezelőtt elhagyta, most egyedül tartja el a népes családot. 

Az ugandai Mariam Nabatanzi 12 évesen ment hozzá 40 éves férjéhez egy családi tragédia után. 23 éves korára már 25 gyermeke volt. Ma 36 éves, és már 44 gyermeke van. A férje 3 évvel ezelőtt elhagyta, így egyedül tartja el a népes családot. Mariam fodrászként és dekoratőrként dolgozott, ám most gyógynövényes készítmények készítéséből és fémhulladékgyűjtésből kénytelen előteremteni a betevőre valót.

Rendkívül rossz körülmények között élnek. A Mirror cikke szerint a legidősebb fiának ott kellett hagynia az iskolát, hogy segítsen nekik. Mariamot már első terhességekor figyelmeztette az orvosa, hogy talán ő a világ legtermékenyebb nője, rengeteg gyermeke fog születni.

Az asszony háromszor adott életet négyes ikreknek, négyszer hármas ikreknek, és hatszor ikreknek. Nyolc gyermekének pedig nincs ikertestvére. Az utolsó ikerszülésénél tragédia történt, az egyik csecsemő nem élte túl a szülést. Mariam egy viskónak nevezhető házban él most a gyerekekkel, sokan közülük a földön alszanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.