Kiderült, mi okozta Mozart és Mahler titokzatos halálát

halál D-vitamin Wolfgang Amadeus Mozart fertőző betegség Gustav Mahler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
D-vitamin-hiány okozhatta a fiatalon elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart és Gustav Mahler halálát.




http://hu.wikipedia.org
http://hu.wikipedia.org

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart rejtélyes halála ezért a mai napig foglalkoztatja a kutatókat, akik a legújabb tanulmányaik szerint úgy vélik, D-vitamin hiánya okozhatta a híres zeneszerző, sőt, a szintén fiatalon elhunyt Gustav Mahler cseh-osztrák zeneszerző, karmester halálát is. A kutatók szerint ugyanis Mahler szívbelhártya-gyulladását és Mozart betegségét is az úgynevezett Streptococcus baktérium okozta, ami D-vitamin hiányában súlyosbodott. Egyrészt elfoglalt életformájuk miatt, másrészt a téli szürke, borús időjárás miatt valószínűleg esélyük sem volt, hogy napfényre menjenek és vele együtt D-vitaminhoz jussanak. A D-vitamin pedig a kutatók szerint hatékonyan lett volna képes fölvenni a harcot a bakteriális fertőzéssel szemben.

A kutatások egyébként arra is rámutattak, hogy a D-vitamin emellett csökkenti a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, az autoimmun, valamint a neurológiai és neuromuszkuláris betegségek kialakulásának esélyét is.


Csak gyógyszerek tudják életben tartani a showmanthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110702-csak-gyogyszerek-tudjak-eletben-tartani-gaspar-gyozot.htmlAz autisztikus lángelme - Út a zsenialitáshozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110701-az-autisztikus-langelme-ut-a-zsenialitashoz.htmlFérgek mászkálnak a bőröd alatt? A trópusokon voltál?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110629-egzotikus-nyaralasok-es-a-fergek.htmlFahéjjal az Alzheimer ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110630-fahejjal-az-alzheimer-ellen.htmlKrónikus orrdugulás - mi okozhatja?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110620-kronikus-orrdugulas-mi-okozhatja.htmlÉpítkezésen szexeltek - kórházban kötöttek kihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110629-epitkezesen-szexeltek-korhazban-kotottek-ki.htmlAgyműtét alatt kellett gitároznia a világhírű zenésznekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110628-a-vilaghiru-bendzsogitaros-csodas-agymutetje-video.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.