"A házasság számunkra elérhetetlen vágyálom" - Férjről álmodoznak az indiai farkasember-nővérek

házasság genetikai rendellenesség farkas szőr arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Indiában élő Sangli nővérek egész testét sűrű szőr borítja. Az úgynevezett farkasember szindróma a világ egyik legritkább genetikai rendellenessége, mely átlagosan egymilliárd emberből mindössze csak egyet érint.

Azonban a statisztikai adatok ellenére egy indiai család három lánygyerekének is tetőtől talpig viszonylag sűrű szőrtakaró borítja a testét. A 23 éves Savita, a 18 éves Monisha és a 16 éves Savitri Sangli egy kis faluban laknak a közép-indiai Pune közelében, genetikai betegségüket, a hypertrichosis universalist mindhárman apjuktól örökölték. A fiatal lányok speciális krémek rendszeres használatával próbálják valamennyire kordában tartani intenzív szőrösödésüket, de leginkább abban reménykednek, hogy előbb-utóbb összegyűjtenek elegendő pénzt egy lézeres szőreltávolító kezelésre.

A hypertrichosis universalis egy rendkívül ritka genetikai rendellenesség, melyért a szőrnövekedés kontrollálásért felelős sejtek meghibásodása felelős. Ezek a sejtek normális esetben meggátolják a szőr növekedését az olyan szokatlan helyeken, mint például a szemhéjak vagy a homlok. Ez azt jelenti, hogy a Sangli nővéreknek szinte az egész arcát szakállszerű szőr borítja, a szemöldökük pedig a teljes homlokukra felhúzódik.

Tipp! Egy igazi kaméleon a szexi énekesnő! Kattints a galériáért!


"Még gyerek voltam, mikor az oltár elé vezettek, teljesen meg voltam rémülve a szőrős fiútól, akire azt mondták, hogy a férjem lesz. Indiában, ha egy nő nem egyezik bele a számára előírt házasságba, akkor általában megölik, úgyhogy nem volt sok választásom"

Szólj bele: A gyerektől ment tönkre a párkapcsolat


Northfoto
Northfoto

A lézeres szőreltávolító műtét hozzávetőlegesen egyenként 350 000 indiai rúpiába, azaz körülbelül 1,5 millió forintba kerülne, amit a Sangli család egészen biztosan nem tud előteremteni. A három lány nagyon reménykedik benne, hogy valahogy mégis sikerül elkezdeni a kezelésüket, ugyanis attól tartanak, hogy senki nem fogja őket feleségül venni, amíg szőr borítja az arcukat.

"Amikor gyerekkorukban sétálni vittem a lányokat, a járókelők azt kiabálták: Nézd, itt jön egy vadállat!, vagy azt, hogy: Boszorkány!" - meséli Anita. "Ha dolgozni mennek, akkor 10-15 napig foglalkoztatják őket, utána felszólítják, hogy távozzon, amint a borosta nőni kezd az arcán. Őszintén elmondom mindenkinek, hogy ők olyan lányok, akiknek szőrös az egész arca, nincs értelme titkolni, hiszen úgyis rájönnek, ha nőni kezd."

Amikor házasságról kérdezték, az egyik fiatal lány lemondóan és szégyenlősen mosolygott: "A házasság számunkra elérhetetlen vágyálom. Nem hiszem, hogy valaha is megtörténik. Ki akarna elvenni egy lányt, akinek szőr borítja az arcát?" Édesanyjuk azt mondta, ha ajánlat érkezik, abban a pillanatban férjhez adja őket, de ha nem, akkor dolgozniuk kell majd - már ha lesz, aki foglalkoztatja őket. A kérdésre, hogy a lányok hány éves koráig próbálkozik majd a férjhez adással azt válaszolt: "Amíg élek, próbálkozom."

Tipp! VV5: Hazaküldték a összeférhetetlent! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Így élnek az igazi farkasemberek - videó!http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/egeszseg/20110204-igy-elnek-az-igazi-farkasemberek-video.htmlA 10 legszörnyűbb születési rendellenességhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110519-a-10-legszornyubb-szuletesi-rendellenesseg.htmlEgy alattomos és csúnya betegség: a szemölcshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110506-egy-alattomos-es-csunya-betegseg-a-szemolcs.htmlVándorol egyik testről a másikra - Herpesz: egy betegség, ami a szex útját álljahttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110505-herpesz-egy-betegseg-ami-a-szex-utjat-allja.htmlFérjhez ment a világ leggazdagabb hercegnője - videóhttp://www.life.hu/szeress/20111007-ferjhez-ment-a-85-eves-alba-hercegno.htmlÚj arcot kapott a nő, akinek a férje szétroncsolta az arcáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110927-uj-arcot-kapott-a-no-akinek-a-ferje-szetroncsolta-az.htmlFregoli-téveszme - Gonosz űrlények a férjem testében!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110303-fregoli-teveszme-gonosz-urlenyek-a-ferjem-testeben.htmlCapgras-szindróma - Segítség, a férjembe bújt egy idegen és meg akar ölni!http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110124-capgrasszindroma-segitseg-a-ferjembe-bujt-egy-idegen-es-meg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.