Exférje bevallotta: ő szoktatta rá Amy Winehouse-t a drogokra - Ő a felelős az énekesnő haláláért?

halál kábítószerfogyasztás férj énekesnő drogfüggőség túladagolás Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Blake Fielder-Civil, aki nemrég kómába esett kábítószer-túladagolás következtében, és jelenleg a kórházban lábadozik, beismerte, hogy ő szoktatta rá volt feleségét, Amy Winehouse-t a kemény drogokra.

Blake az intenzív osztályról kikerülve azt nyilatkozta, örül, hogy hivatalosan is kiderült, nem túladagolás okozta a tehetséges énekesnő halálát. A halottkém ugyanis tavaly bejelentette, hogy Winehouse alkoholmérgezés következtében hunyt el - vérében az autóvezetéshez engedélyezett alkoholszint ötszörösét mutatták ki.

"Nem tudom, hogy ez felment-e a bűntudat vagy a felelősség alól, mindenesetre azt jelenti, hogy nem én öltem meg a volt feleségemet" - mondta a kórházi interjúban. "Kettőnk közül én vittem a kábítószereket a kapcsolatunkba. Amikor megtudtam a toxikológiai eredményeket, megkönnyebbültem, hogy nem volt kábítószer a szervezetében."

AFP
AFP

Blake azt is elmondta, annak ellenére, hogy ő ismertette meg Amyt a kemény drogokkal, lecsúszása valójában csak az énekesnő hibája volt. "Tiszteletlenség lenne Amyvel szemben azt állítani, anélkül használta volna a drogokat, hogy ő maga döntött volna így. Valójában nagyon erős és független személyiség volt" - tette hozzá az exférj.

A férfi éppen 32 hónapos börtönbüntetését töltötte Leedsben, amikor Amy tavaly júliusban elhunyt. A férfit betörésért és tiltott fegyverviselésért ítélték el, és büntetéséből 12 hónapot ténylegesen le is töltött. Egy hónappal ezelőtt helyezték szabadlábra, és hamarosan túladagolás miatt kórházba is került. Édesanyja, Georgette Civil meg van győződve arról, hogy bukását a néhai feleségétől kapott SMS elolvasása okozta.

A Daily Mail napilapnak adott interjújában Georgette azt nyilatkozta, Blake tisztában van azzal, hogy ő a legjobban gyűlölt ember a Földön. Jól tudja, hogy az emberek őt okolják Amy haláláért, és ezzel képtelen megbirkózni. "Blake egyszer azt mondta nekem, a legnagyobb bűne, hogy beleszeretett Amybe" - emlékezett vissza az édesanya. "Nem mentegetem a fiamat, de Amy választotta meg a saját sorsát, ahogyan Blake is. Mindig szerették egymást, és még a válásuk után is találkoztak titokban. Ha Amy most élne, biztosan ott lenne a kórházi ágya mellett."

Amy édesapja, Mitch Winehouse közben arra szólította fel a megboldogult énekesnő rajongóit, hogy támogassák Blake-et. "Ne feledjétek, hogy Amy szerette őt. Imádkozzunk a gyógyulásáért" - írta a Twitteren.

Amy 2005-ben találkozott Blake-kel egy sörözőben, és 2007-ben, alig egy hónappal az eljegyzésük után összeházasodtak Miamiban. Két évvel később azonban elváltak. Blake jelenleg a 34 esztendős Sarah Aspinnel él párkapcsolatban, akivel három évvel ezelőtt ismerkedett meg az elvonón. A párnak van egy 16 hónapos kisfia, és Sarah nemrég bejelentette, hogy újra gyermeket vár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.