Ma már nem szégyen az óriási popsi

kövér a nap cikke popsi homokóra szépségideál fenék túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szó szerint szélesebb, mint amilyen magas: a 190 kilós Mikel Ruffinelli 244 centis fenékkörmérete egészen egyedülálló. A négygyermekes családanya cseppet sem szégyelli alakját, és diétázni sem hajlandó - annak ellenére, hogy a legtöbb helyen csak oldalazva tud közlekedni.

Az igazi homokóra alak

Több mint két méter széles ágyon alszik, nehézkesen jár, teherautót vezet - egy személyautóba ugyanis nem fér be -, buszon vagy vonaton pedig két jegyet kell vennie magának, ha le is szeretne ülni. A házukat át kellett alakítani, hogy egyenesen tudjon közlekedni, de a zuhanyzóba így is csak nehezen jut be, a legtöbb hotelben pedig egyszerűen oldalaznia kell - és ezzel még nem ért véget a kihívások listája, melyeket Mikel széles csípője jelent. Mindezek ellenére a rosszindulatú megjegyzések vagy a közfigyelem sem zavarja, nyugodtan sétál férjével, vagy táncol a gyermekeivel, és esze ágában sincs diétázni: Mikel jól érzi magát úgy, ahogy van.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Minden gyerekkel szélesebb lett a csípője

A hatvankilós, atletikus alkatú tinédzserről senki nem gondolta volna, hogy egyszer ilyen hihetetlen méreteket ölt - bár a családban mindenkinek széles a csípője, ha nem is ennyire. Mikel végül gyermekei szülése után kezdett terebélyesedni: az első baba után már 100 kilót nyomott, a negyedik után pedig elérte mostani, 190 kilós súlyát és hatalmas csípőjét. Eltekintve néhány korábbi sikertelen diétától, az asszonynak esze ágában sincs lefogyni: 3000 kalóriát fogyaszt naponta, alkatából pedig inkább pénzt kovácsolt: ducimodellként szépen keres, és egyre többen ismerik az arcát Amerikában. Férje az egyik legnagyobb rajongója: bár már tíz éve házasok, a férfi minden nap elmondja, milyen gyönyörűnek és szexinek látja őt. A rosszindulatú megjegyzésekre pedig Mikel így reagál: "Inkább vagyok boldog ilyen méretekkel, mint boldogtalan vékonyan". Önbizalmával másokat is szeretne inspirálni: ha ezzel a csípővel képes elfogadni magát, akkor másoknak is sikerülhet.

Celebfenekek: ma már nem szégyen a kerek popsi

Nemcsak az átlagemberek közt találunk kiemelkedő fenékméretet: a hírességek közül egyre többen vállalják büszkén gömbölyded idomaikat. Jennifer Lopez volt az egyik első, aki szégyenkezés helyett büszkén vállalta széles csípőjét, nagy fenekét, s még divatot is teremtett.

Beyoncé sem tartozik a szégyellős hírességek közé: a legtöbb esetben mosolyogva teszi közszemlére méretes popsiját. Így van ezzel a valóságshow-sztár, Kim Kardashian is, aki szintén nem szégyelli telt homokóra alakját - ritkán jelenik meg úgy, hogy ne hangsúlyozná. A vörös színésznő, Christina Hendricks - akinek a melleit minden nő irigyli - annak ellenére számít az egyik legszexisebb nőnek, hogy hagyományos, telt idomokkal bír.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a többi nagyfenekű celebért!

Kis fenéktörténelem: avagy a középkori popsinövelők

A férfiak ugyanis nemcsak a lányregényekben szeretik, ha van mit fogni egy nőn. Bár ezt mai, vékonyságmániás korunkban nehéz elképzelni, az ókori festmények és szobrok bizonyítják, hogy régebben a telt, párnás, egyenesen túlsúlyos nőkért rajongtak a férfiak - Mikel teljesen beleolvadt volna környezetébe. Nem volt ez másképp a középkorban sem, hiszen egy ötvenkilós nő nehezen maradt volna életben, vagy hozott volna világra öt-tíz gyermeket az akkori körülmények között. A teltkarcsú alak és az egészség sokáig együtt járt, a homokóra alakról és a hatalmas szoknyáról pedig az abroncsos krinolin gondoskodott. A másik alakformáló trükk a lószőrpárna, azaz a turnűr volt, mely az 1800-as években a szoknya alá erősítve igen méretes, kiemelkedő hátsót varázsolt a legvékonyabb nőnek is. A 20. század elejére aztán ezek a tömések eltűntek, és divatba jött a filigrán nőalak, ami rendszeresen váltakozott a töltött galamb típussal - Marilyn Monroe formáinak uralmát a hatvanas években a csontsovány Twiggy kultusza váltotta fel. Az elmúlt húsz évben ismét a "minél vékonyabb, annál jobb"-elv uralkodott, de lassacskán újra teret hódítottak a teltebb nők.

Afrika: ahol a hatalmas fenék a férfiak álma

Mint ahogy korábban írtunk róla, Afrikában létezik egy ország, ahol minél hájasabb egy nő, annál kívánatosabb. Míg mifelénk a jelenlegi nőideálnak megfelelő lányok karcsúak, addig Mauritániában iszonyú kövérek. Az ottani férfiak számára a szépség egyenlő a hájhurkákkal, így a 100 kiló alatti hajadonok nem is reménykedhetnek a kérőkben. A lányok pedig tényleg mindent meg(t)esznek értük. A mauritániai nők hízásért folytatott keserves harcáról itt olvashatsz bővebben.

Fenéknövelő injekció

Afrikában egyébként sem él a karcsúság kultusza, ami érthető is, hiszen ott a soványság valószínűleg a szegénység fogalmával erősen összekötődik. Éppen ezért nem meglepő, hogy Afrikában már fenéknövelő krémet vagy injekciót is be lehet szerezni - igaz, teljesen illegálisan. Arrafelé igencsak megirigyelnék a Mikel-féle idomokat, így aki nem a hízásra, az a két dollárért kapható ampullákra szavaz. A szert az izomba kell injekciózni, a krémet pedig belemasszírozni: mindkettő azt ígéri, hogy hatalmasra növeli a női feneket. Abidján városában már virágzik a szer kereskedelme, annak ellenére, hogy az engedély és az összetevők listája is hiányzik: csak egy hatalmas B12-vitamin felirat, illetve a nagy fenék, nagy mell szavak találhatók a több mint gyanús készítmény dobozán.

Vaginaplasztika - pornószínésznőkre akarnak hasonlítani a háziasszonyokhttp://www.life.hu/ujtestujelet/20110311-a-porno-miatt-no-a-kisajakplasztika-nepszerusege.htmlAz evolúció az oka, hogy a férfiak szeretik a vagina illatát (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110408-a-ferfiak-evoluciosan-szeretik-a-vagina-illatat.htmlÍgy öregszik a pasik péniszehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110107-igy-oregszik-a-pasik-penisze.htmlPénisznagyobbítás: valóban működik?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-penisznagyobbitas-valoban-mukodik.htmlPénisznöveló alsónadrág komplexusos férfiaknakhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110108-tul-kicsinek-erzed-van-megoldas-itt-a-penisznovelo-also.html10 kilós szilikonmellekkel sokkol a modellhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121109-buszke-tizkilos-szilikonmelleire-a-hatgyermekes-edesanya.htmlChristina Hendricks hegyes melleire vágynak a brit nőkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121009-a-mad-men-reklamorultek-cimu-tevesorozat-sztarja-christina-hendricks.htmlMitől nőtt meg Tom Cruise melle?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120823-ferfiak-nagy-mellekkel-noi-hormon-okozza-a-mellnovekedest.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.