2 millió ember halt meg a sótól

halál szívroham sózás egészséges táplálkozás Magyarország ételek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te sózol? A túl sok só 2 millió 300 ezer ember halálát okozta 2010-ben - erre figyelmeztet egy nemzetközi tanulmány. Szóval csak óvatosan!

A túlzott sózás halálos is lehet. A Harvard Egyetem tudósai megállapították, hogy alapfűszerünk miatt több mint 2 millió ember halt meg világszerte 2010-ben szívrohamban, más szívbetegségben és agyvérzésben. Többségük férfi volt.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A legtöbb halálos áldozat szegény országokban található - tudósít az MTI. Kiderült az is, hogy Ukrajnában és Oroszországban eszik a legtöbb sót, a legkevesebbet pedig Katarban. Arra, hogy hazánkkal mi a helyzet, nem tér ki a jelentés. Egy tavalyi adat szerint azonban az átlag magyar háromszor több sót visz be a szervezetébe az előírtnál.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.