csokoládé fogyókúra kakaóbab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csokoládé nemcsak finom, de mértékkel fogyasztva egészséges is - derül ki a Neurology című szakfolyóirat legutóbbi számából. A kutatás szerint a kakaó segít az idős emberek mentális és idegrendszeri épségének megőrzésében. Azok ugyanis, akik 30 napon át napi két csésze kakaóitalt vettek magukhoz, jobb memóriáról és gondolkodásról tettek tanúbizonyságot.

Az új eredmények rendkívül ígéretesek, de nem ez jelenti a csokoládéfogyasztás egyedüli előnyét.

Egészségesebb szív

A BMJ című szakfolyóirat 2012-ben közzétett egy kutatást, mely szerint a csokoládéfogyasztás jelentősen csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát a veszélyeztetett páciensek körében.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A csoki fogyaszt!

A csokoládéra gyakran úgy tekintenek, mint a fogyókúra első számú ellenségére. Ezzel szemben viszont kiderült, hogy a rendszeres csokievők nagyobb eséllyel normális súlyúak, mint azok, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem választják ezt az édességet. A heti öt alkalommal csokoládézók testtömegindexe alacsonyabb volt egy kutatás szerint, amely az Archives of Internal Medicine lapban jelent meg.

Figyelj a minőségre!

Korántsem mindegy azonban, hogy milyen csokoládét választunk. Érdemes legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokit vásárolni, ami kiváló magnézium- és antioxidáns-forrás is egyben. A házi készítésű, hozzáadott cukor nélküli kakaóital fogyasztása is kedvez az egészségnek. Aki pedig nem szereti sem a csokoládét, sem pedig a kakaóitalt, por formájában gazdagíthatja vele a zabkását vagy a gabonapelyhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.