Fájdalomcsillapító helyett hallgass Madonnát!

zene kutatás fájdalomcsillapítás LifeNight krónikus fájdalom popzene Nagy-Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fáj valamid? Mielőtt erős fájdalomcsillapító után nyúlnál, érdemes elolvasni, mi mindenre lehet jó egy délutáni zenehallgatás.

10 természetes fájdalomcsillapító módszer

Akár a krónikus fájdalom leküzdésében is segíthet a zenehallgatás - derül ki egy brit kutatásból. Egy gyógyszercég által végzett felmérés szerint ráadásul a popzene a leghatásosabb fájdalomcsillapító zenei műfaj. Úgy tűnik, a zene jótékony hatását leginkább a fiatalok használják ki. A felmérésben részt vevő 16 és 24 év közöttiek kétharmada állította, a zenehallgatás segített leküzdeni fájdalmukat. A pop után a legtöbben a klasszikus és a rockzenére esküsznek, ezt követi a maga 16%-ával az indie.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tudtad? Akár az Alzheimer-kór leküzdésében is segíthet a zene



Hidegterápia kínzó fájdalom ellenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130926-hidegterapia-kinzo-fajdalom-ellen.htmlÍgy hat a merevedésére a fájdalomcsillapítóhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130522-lifenight-merevedesi-zavarokat-okozhat-a-fajdalomcsillapito.htmlAnális szex: gyönyör vagy fájdalom?http://www.life.hu/szeress/szex/20110722-szex-szerelem-parkapcsolat-szexterep-a-hatso-kertben.htmlSzexelj és elmúlik a fájdalom!http://www.life.hu/gyogyulj/20130416-lifenight-az-orgazmus-megszuntetheti-a-migrenes-fejfajast.htmlMegtalálták a legerősebb fájdalomcsillapítóthttp://www.life.hu/gyogyulj/20130115-megtalaltak-a-legerosebb-fajdalomcsillapitot.htmlFájdalomcsillapítóért könyörgött szülés közben a sztárhttp://www.life.hu/legykepben/20121212-megan-fox-amerikai-szineszno-fajdalomcsillapitoert-konyorgott-szules-kozben.htmlBorzalmas kínokat élt át az ismert magyar énekes - Üvöltött a fájdalomtólhttp://www.life.hu/gyogyulj/20121004-komar-laszlo-magyar-enekes-beteg-majdnem-meghalt-borzalmas-fajdalmai-voltak.htmlFájdalom nélkül 3 éves korunk előtt meghalnánkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120720-fajdalom-nelkul-harom-eves-korunk-elott-meghalnank.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.