Dukai Regina védett lett

Forrás: VIPR Kommunikációs Ügynökség -
védőoltás Hepatitis A Dukai Regina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Ne sárgulj be! elnevezésű hepatitis megelőzési program keretében a modell is védettséget kapott a betegség ellen.

Dukai Regina nem fél a tűtől. A minap kombinált hepatitis A és B vírus elleni védőoltást kapott. Az énekesnő azt mondta: megdöbbentette, hogy Magyarországon is egyre gyakoribb a hepatitis A fertőzés. Az adatok szerint az elmúlt évben hétszer több ilyen beteget regisztráltak. „Elgondolkodtató, hogy mindannyian milyen fertőzésveszélynek vagyunk kitéve: gyakran használunk nyilvános mosdókat, koncertezünk, bulizunk, tömegrendezvényeken veszünk részt."

Forrás: VIPR Kommunikációs Ügynökség

„Ha a példámat követve legalább egy embert sikerül meggyőznöm a védőoltások szükségességéről, akkor én már elértem a célom"- szögezte le a szép modell.

Mindent a hepatitis A-ról:

- Májusban nagyszabású védőoltási program indult, amelynek célja felhívni a figyelmet a hepatitis A fertőzés veszélyeire.
- A betegség bárhol és bármikor felbukkanhat: egyrészt behozhatják külföldről, másrészt a kórokozó gyorsan elindulhat a rossz szociális és kifogásolható higiénés környezetben élők és a hajléktalanok köréből.
- Járványok alakulhatnak ki az iskolákban, óvodákban, a gyerekek révén pedig könnyen megfertőződhetnek a családtagok is. A beteg környezetében élők kb. 30%-os eséllyel ugyancsak megfertőződnek.
- Tudj meg mindent a megelőzésről a www.utazaselott.hu/hepatitis oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.