Sasszemű sztárok, akik lerakták a szemüveget

Forrás: AFP -
betegség látássérült egészség látás szembetegségek szürkehályog zöldhályog kancsalság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A látás megromlása nem csak az átlagembereket sújtja, számos olyan sztár van, aki sokáig alig látott a szemüvege vagy a kontaktlencséje nélkül.

Az elmúlt 25 év alatt huszonöt millió lézerkezelés történt világszerte, vagyis a látásjavító lézerkezelések rutineljárásnak számítanak. Ráadásul az eljárás rövid ideig tartó beavatkozás csupán, amely hatékony és tartós eredményt biztosít. Nem véletlen tehát, hogy egyre több híresség teszi le a szemüveget és választja a lézerkezelést a megfelelő látás érdekében.

Tiger Woods

A világ legjobb golfozójának tartott Tiger Woods látása korábban olyan rossz volt, hogy alig látott, de a lézeres szemműtét után már nem volt gondja sem a szemüveggel, sem a kontaktlencsével, periférikus látása pedig tökéletessé vált. A golfkirály maga is többször hirdette, hogy a műtét után a sportteljesítménye is javult, mégpedig úgy, hogy további műtétre nem lesz szüksége.

Forrás: AFP

Schobert Norbi

A híres életmódtanácsadónak is gondja akadt az éles látással, ami bizony hátrányt jelenthet akkor, ha többezres tömeg előtt tart aerobikórákat. Norbi nem ijedt meg a beavatkozástól, a háromperces műtét során úgy érezte, mintha gyerekként a kaleidoszkópba nézne – most pedig élesebben lát, mint bárki a családjában.

Forrás: TV2

Gombos Edina

Edina szeme sem volt szinte sosem tökéletes - állítólag azért, mert koraszülöttként jött a világra. Később a sok olvasás és képernyős munka tovább rontott a helyzeten, egy idő után pedig a kontaktlencsével is bajai akadtak – rémálom volt mellettük sminkelni. Ennek ellenére halogatta a műtétet egészen addig, míg a férjét el nem kísérte egy ilyen beavatkozásra – utána ő is rászánta már magát, és azóta 120%-os a látása.

Forrás: TV2

Kembe Sorel

A TV2 Jóban Rosszban sorozat orvosát alakító színész hatéves korától szemüveget volt kénytelen hordani, amit tinédzserkorában felváltott a kontaktlencse. Mikor azonban egyre nehezebben bírta a szeme, ő is a műtét mellett döntött.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

Tatár Csilla és Gönczi Gábor

A műsorvezetőpáros női tagja öt évet várt arra, hogy meghozza a nagy döntést. Már kamaszkorától elkezdett romlani a szeme, és már -4,5-es kontaktlencsét hordott, azaz anélkül szinte csak foltokat látott, ha távolba nézett. Ennek ellenére sokáig félt a beavatkozástól, de aztán férje, Gönczi Gábor, aki maga is átesett már lézeres látásjavító műtéten, meggyőzte arról, hogy az operáció lesz a legjobb megoldás.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Storcz Botond

Az olimpiai bajnok, háromszoros édesapa kajakosnak is nagyon fontos volt, hogy tökéletesen lásson, hiszen mind az edzéseken, mind a versenyeken elengedhetetlen, hogy minden apró részletet élesen lásson, és a periférikus látása is megfelelő legyen. A végleges látásjavulást számára is a lézeres kezelés hozta el.

Forrás: Hardy Mihály

Ahogy azt már a Life.hu előző cikkében részletesen leírta, a A lézeres eljárás során nagyon apró beavatkozásokkal is szépen és precízen változtatnak a fénytörésen, így mind a rövid-, mind a távollátás megszüntethető: -12 és +5 dioptriaértékek között végezhető el a műtét. A beavatkozás teljesen fájdalommentes és ambuláns módon történik. A műtétet követően a beteg az otthonában gyógyulhat.

A beavatkozások sikerét bizonyítja az is, hogy olykor nem csak 100%-os, hanem még annál is éleseb látást biztosít a műtét: az esetek egy részében akát 125% i-oss lehet a látásélesség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.