Ettől a szertől vetkőznek meztelenre a drogosok

Forrás: Thinkstock -
betegség vetkőztetős drog drog egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívül veszélyes dizájnerdrogokkal szórták meg a hazai piacot, amely nem csak hatása miatt veszélyes, de olcsó ára miatt is. Szinte bárki számára elérhető áron kínálják a terjesztők. Csütörtökön a belvárosban hívták a mentőket egy őrjöngő, meztelen fiatalemberhez, de ő csak egy, a tucatnyi  drog hatására "vetkőző" között.

Dr. Elek István, a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályának vezetője a Borsnak adott interjújában elmondta, hogy naponta 15 eset is előfordulhat:

"Jelen pillanatban ott tartunk, hogy kilencven százalékban a dizájnerdrogok fedik le a piacot, a kokain, az amfetamin vagy éppen a marihuána fogyasztása elenyésző. Naponta tizenöt, jobbára dizájnerdrogtól rosszul lett embert hoznak be hozzánk. A csütörtökön a Teleki téren tomboló fiatalember a nyolcadik volt aznap…"

A drog, ami levetkőztet Forrás: Thinkstock

A Zene és az Évi névre is hallgató új tipusú drogot méltán nevezik vetkőző drognak is, mert a legtöbb meztelenül őrjöngő e miatt vetkőzött ki önmagából. A szer hatására azért kezdenek vetkőzni a fogyasztók, mert az egyik hallucináció, amit okoz olyan érzékletet kelt, mintha bogarak másznának a bőrön, illetve a bőr alatt- a vetkőző ezektől a bogaraktól akar szabadulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.