Miről álmodik a baba? Elbűvölő fotósorozat koraszülöttekről

Forrás: Jessica Wright/Children's Healthcare of Atlanta -
fotósorozat koraszülött kisbaba szülő bölcsőhalál nővér karrier gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koraszülött kisbabákat nagyobb arányban fenyegeti a bölcsőhalál, mint később születő kortársait. Erre a veszélyre hívja fel a figyelmet a Safe Sleep (Biztonságos alvás) kampánya – egy cuki csavarral.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia az alvással kapcsolatos tényezőket jelölte meg a bölcsőhalál legfőbb okaként.

Forrás: Jessica Wright/Children's Healthcare of Atlanta

Ennek nyomán indította útjára az Atlantai Gyermek Egészségügyi Intézet a Safe Sleep, vagyis biztonságos alvás címet viselő kampányát, amely főképp a kisbabás szülők figyelmét hivatott felhívni erre a veszélyre.

Forrás: Jessica Wright/Children's Healthcare of Atlanta

Mivel a bölcsőhalál sokkal nagyobb arányban veszélyezteti a koraszülötteket, ezért a kampány vezetője, John Zetzsche 25 és 37 hét között született babákról készítette az alább is látható fotókat – ám nem egyszerű fotózásról van szó.

Forrás: Jessica Wright/Children's Healthcare of Atlanta

Sztárt csinált alvó gyermekéből az anyuka

Vajon miről álmodnak a gyerekek, amikor alszanak? Erre a kérdésre kereste a választ Queeni Liano, aki délutáni szundija közben örökítette meg kisfiát és kreált hozzá mindenféle történetet - a cikkért kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.