Életveszélyes lenne a HPV-oltás? Az orvosszakértők cáfolnak

Forrás: MTI/Mészáros János -
HPV vakcina nők terjesztés rémhír ÁNTSZ férfi tévhit daganat oltás cáfolat kamaszfiú orvos kamaszlány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár sikerült elérni, hogy a magyar lánygyermekek nagyjából 80 %-a megkapja a HPV elleni védőoltást, még mindig számos tévhit és rémhír terjeng a vakcináról. 

Diabéteszt, autizmust, meddőséget vagy akár halált is okozhat a HPV-vírus elleni oltás – ilyen és ehhez hasonló rémhíreket gerjesztett az utóbbi hetekben több internetes oldal is. Az állami oltóprogram sikere, amelyről a Life.hu is írt, az ellenhangokat is felerősítette, pedig az MSD Pharma Hungary Kft. által kiadott sajtóközleménye szerint világszerte több millióan tudják igazolni a vakcinák hatékonyságát.

Forrás: MTI/Mészáros János

A szűrővizsgálat kevés

A méhnyakrák a második leggyakoribb rosszindulatú daganat a 45 év alatti nők körében. Szakemberek állítják, hogy az időben felismert és kezelt elváltozás gyógyítható és ma egyetlen nőnek sem kellene belehalnia ebbe a betegségbe. A Life.hu méhnyakrákról szóló írását ide kattintva olvashatod el.
HPV-oltást a fiúknak is! Az orális szex veszélyeihttp://www.life.hu/drlife/20130924-a-kamasz-fiuknak-is-kellene-hpvoltast-kapniuk-az-oralis-szex.htmlJohn Ashton professzor, a brit Népegészségügyi Intézet elnöke szerint nem lenne szabad a HPV-védőoltást csak a lányokra korlátozni - a kamasz fiúknak is kellene kapniuk az orális szex okozta rák megelőzésére.Dr. LifeHPV: Megelőzhető, mégis százak halnak belehttp://www.life.hu/drlife/20130215-hpv-virus-megelozheto-lenne-megis-szazak-halnak-bele-a-mehnyakrakba.htmlMagyarországon évente négyszázan halnak bele egy olyan alattomosan fejlődő betegségbe, melyet nem is lenne olyan nehéz megelőzni. A méhnyakrákot szinte kizárólag a HPV vírus okozza, mely ellen már létezik védőoltás, szűrővizsgálattal pedig felfedezhetők a korai elváltozások. A Life.hu szakértő segítségével járt utána a megelőzés lehetőségeinek.Dr. LifeÓvszergatya véd a szexuális úton terjedő betegségektőlhttp://www.life.hu/intim/20141008-ovszernadrag-a-szexualis-uton-terjedo-nemi-betegsegek-ellen-nyujt-vedelmet-ferfiaknak.htmlLétezik egy nadrág, amely ugyanazt a funkciót látja el, mint a gumióvszer – csak épp jóval nagyobb területen.Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.