Különösen veszélyes egy stresszes munkahely

Forrás: Thinkstock -
munkahely szívderítő kiégés stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait az Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón Budapesten.

Tízből minden negyedik munkavállaló szerint munkahelyén nem, vagy nem megfelelően kezelik a stresszt - derült ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) által működtetett Nemzeti Munkavédelmi Fókuszpont eseményén ismertetett kutatásból.

Forrás: Thinkstock

Mekkora árat fizetsz azért, hogy többet keress?

Idehaza aligha engedheti meg magának bárki is, hogy lazítson. Hogy ne ugyanolyan erővel kapaszkodjon felfelé a ranglétrán, mint korábban, és hogy egy pillanat erejéig ne verje az öklével a felette elterülő üvegplafont. Luxus a kiégés, a motivációvesztés, a boldogságkeresés, sőt, még a nyári szabadság kivétele is. A Life.hu legfrissebb cikkét a kiégésről itt érheted el.

Az állandó stressz növeli a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát és nehezíti az egészséges életvitelt - ez derül ki a Szívderítő cikkéből, melyből megtudhatod, mi a munkavédelmi hét, és mi is a kezdeményezés célja. Az is kiderül, hogyan változtak meg a teljesítményelvárások az utóbbi időben, és ez miként hat az életünkre.

Drónnal érkezhet az életmentő segítséghttp://www.life.hu/drlife/20141030-szivderito-defibrillatort-repit-magaval-a-dron.htmlDefibrillátorral felszerelt sürgősségi drón - pilóta nélküli repülőgép - prototípusát mutatták be Hollandiában.Dr. Life--Hányszor lehet röntgeneztetni, hogy az ne legyen káros?http://www.life.hu/drlife/20141027-rontgen-sugarzas-karos-milyen-ertekben-nem-okoz-egeszsegkarosodast.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nemrég egy különleges videóban mutatták meg, hogy néz ki az emberi test jógázás közben. De nem akármilyen módon, hanem röntgen alatt.Dr. LifeOrigoFérfiak vs. nők? Akkor most melyik is az erősebbik nem?http://www.life.hu/drlife/20141029-erosebbik-nem-a-ferfiak-vagy-a-nok-elhizas-alkoholfogyasztas-eletkor.htmlBár a férfiakat tekintjük az erősebbik nemnek, a születéskor várható élettartamuk mégis több mint 7 évvel kevesebb a nőknél. Szóval akkor most ki is tulajdonképpen az erősebbik nem?Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.