Legyen vitaminnal teli a zsák! Nemcsak édesség fér a mikuláscsomagba

vitamin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik a gyerekek egyik legjobban várt napja az évben, december 6-a, azaz a Mikulás érkezése. A finom nyalánkságok mellé azonban érdemes becsempészni egy-két egészséges rágcsálnivalót is.

Rövidesen ellepik az ablakpárkányokat a fényesre suvickolt kiscipők és kiscsizmák, amelyek december 5-ről 6-ra virradó éjszaka ajándékokkal telnek meg egytől-egyig. Sok kisgyerek levélben fordul a Mikuláshoz egy-egy speciális kívánsággal, de a nyalánkságok általában egyik csomagból sem hiányoznak: csokoládé, gyümölcs, magvak és természetesen a nagyszakállút ábrázoló finomabbnál finomabb csokifigurák.

Forrás: MTI/Oláh Tibor

Mi kerüljön a csomagba?
Szakemberek szerint az édesség, csokimikulás mellé azonban kerüljön néhány magas C-vitamin tartalmú mandarin vagy narancs, esetleg egy zacskó csonthéjas gyümölcs is (dió- vagy mandulaféle), amelyek antioxidáns hatású E-vitamint és jótékony omega-3 zsírsavakat, fontos ásványi anyagokat és nem mellesleg B1, B2, B6-vitamint is tartalmaznak. Mivel a Mikulás különleges alkalom, akár olyan egzotikus, érdekes, egészséges, vitaminokkal teli gyümölcsök is kerülhetnek a csomagba, mint az ananász, a licsi vagy a karambola. Az ötleteknek csak a szülők kreativitása és kísérletező kedve szabhat határt.

„Fontos, hogy az ünnepek alatt is ügyeljünk rá, hogy a napi menü, kezdve a reggelivel, kiegyensúlyozott maradjon. Érdemes meggyőzni a kicsiket, hogy egyszerre egy szelet vagy 3-4 kocka, valódi csokoládéból készült csokit egyenek és majszoljanak mellé egy kis gyümölcsöt. Nem mellesleg így tovább is tart a mikuláscsomag" – javasolja Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusa.

Te találkoztál már az igazi finn Mikulással?

Joulupukki ugyanis már Magyarországon van! Kattints IDEés tudd meg, hol csípheted el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.