Szívderítő: Az arc is jelezheti a pitvarfibrillációt

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai kísérletben sikerült a páciensek arcának egyszerű videofelvételével azonosítani azokat a bőrszínváltozásokat, amelyek jelezhetik a pitvarfibrillációt. Ez a monitorozási lehetőség komoly távlatokat nyithat meg a pitvarfibrilláció felismerésében és megfigyelésében.

Az Egyesült Államok-beli Rochesteri Egyetem kutatói, dr. Jean-Philippe Couderc és kutatócsoportja a résztvevők arcának rövid idejű videós megfigyelése során képesek voltak a bőrszínben bekövetkező változások alapján nyomon követni a pitvarfibrilláció fellépését.

Forrás: Thinkstock

A bőrszín ugyanis a bőrfelszínhez közel fekvő erek vérellátásának függvényében változik, és ezeknek a változásoknak szívverésről szívverésre történő nyomon követése segíthet a rendellenesség felismerésében. Nincs szükség hosszú monitorozásra, a pitvarfibrilláció fellépése mindössze 15 másodperces felvétellel azonosítható - olvasható a medscape.com oldalon.

Hogy mégis miképpen működik mindez, és hogyan segítheti az életünket, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Önsörfőző-szindrómában szenved Molnár Anikó: szeszt termel a szervezetehttp://www.life.hu/drlife/20150114-molnar-aniko-onsorfozo-szindromaban-szenved-igy-szeszt-termel-a-szervezete.htmlAnikó évek óta küzd hiába súlyfeleslegével, melyhez az utóbbi időben gyötrő fejfájás is társult. Most végre megtudta, mi okozta ezt, és arra is fény derült, miért nem tudott eddig megszabadulni plusszkilóitól.Dr. LifeOrigoGáspár Laci kés alá fekszik: plasztikáztatja a melleithttp://www.life.hu/drlife/20150114-gaspar-laci-plasztikaztatott-mert-mindket-melleben-tulfejlodott-a-mirigyallomany.htmlAz énekes mindkét mellében túlfejlődött a mirigyállomány, ráadásul már egy ideje furcsa, fájó daganatot is tapint bennük. Ezért döntött a beavatkozás mellett.Dr. Life--Így változott meg Szekeres Adrienn és kislánya életehttp://www.life.hu/drlife/20150109-szekeres-adri-eletet-megvaltoztatta-a-paleo.html"Néhány évvel ezelőtt észrevettem, hogy a kislányom egyre többször betegszik meg: hiába tűnik erősnek és egészségesnek, mégis egy tavasz alatt ötször kellett antibiotikumot szednie az állandó felsőlégúti megbetegedések miatt" - kezdte történetét az énekesnő. "Emiatt nagyon megijedtem, hiszen a sok antibiotikum nem tesz jót a szervezetnek, pláne egy kisgyereknél."Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.