Fogyókúra egy étteremben? Kilenc tipp a "túléléshez"

Forrás: Thinkstock -
étterem betegség diéta alkohol egészség szénhidrát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az éttermekhez nem csak családi ünnepek során érdemes nagyobb tudatossággal közeledni. Nagy valószínűséggel dőlhet meg a diéta egy csajos vacsora során is, csak attól, hogy nem jó éttermet választasz.

Akad kilenc trükkös buktató az éttermi vacsorák során, amelyeket kiküszöbölhetsz az alábbi módon:

1. Mielőtt éttermet választasz, nézz utána a profilnak, valamint a kínálatnak. A Life.hu korábban bemutatott néhány olyan éttermet, amelyek kifejezetten egészséges fogásokat készítenek.

2. Érdeklődj előre, van-e mód a felkínált fogások helyett mást választani (ahogy a családi eseménynél is).

Forrás: Thinkstock

3. Soha ne rendeld azt, amit a szomszéd asztalnál esznek, csak azért, mert jól néz ki.

4. Ha valamilyen nemzetközi konyhát választasz - pusztán kíváncsiságból -, fordítsd le magadnak otthon a legjellemzőbb fogásokat magyarra. Nemcsak ciki, ha nem tudod, mit jelent az étlapon ez vagy az, de rendelhetsz is valami olyat, ami vagy le se csúszik a torkodon, vagy az alapanyagai kinyírja a diétádat.

5. Mindig kérj előételt - kevés olajjal nyakon öntött salátát, még akkor is, ha ezt nem tüntetik fel külön. Pár falat salátával ugyanis szinte kibéleled a gyomrod, és nem fogod túlenni magad.

8 olaj, melyektől gyönyörű leszel

Egészséged és szépséged megőrzésében, valamint a megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszanak a hidegen sajtolt növényi olajok. Ezekre a bennük rejlő telítetlen zsírsavak és vitaminok miatt van szükségünk. A Life.hu összegyűjtötte azokat a nélkülözhetetlen olajokat, amelyektől egészséges és gyönyörű leszel.

6. Már a vacsora előtt kérj ásványvizet és igyál, de kerüld a cukros üdítőket.

7. Hacsak nem érzed "kötelezőnek" az ivást - felejtsd el a bort. A csajokkal akkor is jó lehet a hangulat, ha a diéta idejére lemondasz az alkoholról. Hizlal, ráadásul ha többet iszol, mint kellene, az étkezéssel kapcsolatos önkontroll is gyengül, simán rábólintasz majd valamire, amit eszed ágában sem volt választani.

7 dolog, amiről nem is gondolnád, hogy hizlal

Lecserélted a kristálycukrot édesítőszerre, rendszeresen tornázol, nem eszel gyorséttermekben és a csokit is felváltotta a gyümölcs, mégsem látod a diéta eredményét? Néhány olyan étel vagy szokás is hizlalhat, amire nem is gondolnál. A Life.hu korábbi cikkében ezeket gyűjtöttük össze.
Forrás: Thinkstock

8. Nem kötelező desszertet választanod, ha mégis, az gyümölcs legyen.

9. Ne maradjatok túl sokáig az étteremben, mert egy idő után úgy érzitek majd, "kötelező", illik még rendelni valamit, pedig már az is bőven elég volt, amit addig fogyasztottál vagy fogyasztottatok.

Édesség fogyókúra alatt? 3 desszert, ami belefér a diétába

A diétázás során két megoldás közül választhatsz: vagy nem eszel édességeket egyáltalán, vagy elkészíted olyan cukorpótlóval, ami egészséges, de mégis elég finom. Itt a büntetlen majszolás ideje! A receptekért kattints ide!
Nasi diéta alatt? Igen! Készíts egészséges shake-et!http://www.life.hu/sztarszerzok/stohr-greta/20150107-greta-konyhaja-stohr-greta-receptje-repa-kokusz-tejshake.htmlKönnyű, kalóriaszegény finomság, amit a karácsonyi túlevés után is bátran fogyaszthatsz: készítsd el az egyik legfinomabbat!Stőhr Gréta--Laktózmentes diéta – így csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/20141212-tejerzekenyek-szamara-fogyaszthato-etelek-es-azok-amiket-semmikeppen-nem-ehetnek-ihatnak.htmlA laktózérzékenyek számára valóságos mumus minden, amiben tejcukor található, vagyis a tej és a tejtermékek egyaránt. De nem csak nekik, bárki számára hasznos lehet, ha a megfelelő emésztés érdekében betart néhány alapszabályt. Ez Zsír!--Nem megy a fogyás? Nem mindenkinek jók az ismert diétatípusokhttp://www.life.hu/drlife/20141017-nem-mindenkinek-jok-az-ismert-dietatipusok-magas-vernyomashoz-specialis-kell.htmlVajon tényleg beválik az állandó önsanyargatás és a kalóriaszámlálás? Nem tudsz egy jót enni anélkül, hogy ne azon idegeskednél, a vacsora után mennyit nyom majd a mérleg? Ráadásul a vérnyomásod is gyakran az egekbe szökik? Nem csoda, ha tanácstalan vagy...Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.