Megműtötték Damu Roland feleségét: fájdalomcsillapítókkal aludta át az éjszakát

Fotó: Margitay Klára/Life.Hu - Origo -
Damu Roland feleség baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, a színész felesége, Edina, a frissen élezett sövényvágóval vágta le kis híján az ujját. Azóta kiderült, a pár már csak szörnynek hívja a szerkezetet, amit soha többet nem fognak használni.

A János kórház ortopédiáján varrtak vissza Damu Roland feleségének ujját, aki ezután fájdalomcsillapítókkal aludta át az éjszakát, Roland pedig többször felébredt megnézni, hogy Edina jól van-e.

Damu Roland nejével a könyvbemutatóján Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Te vagy az egyetlen kincsem, csak neked ne legyen semmi bajod, ezt mondta egyfolytában. Végre teljesült régi vágya, a baleset miatt most ő fürdetheti kicsi feleségét. Bár eddig is ő főzött, most minden háztartási munkát elvégez helyettem" - nyilatkozta a Blikknek Edina, aki hozzátette, a férje egy valóságos hős.

"Amikor levágtam az ujjam, hirtelen nem is éreztem fájdalmat. Végigfutott az agyamon, hogy megvan-e, mert a filmekből tudom, meg kell keresni, és jégbe rakni, akkor vissza tudják varrni. Amikor nem találtam a földön, észrevettem, hogy egy kicsi bőr- és índarab még tartja. Valahogy nem estem pánikba, szóltam Rolandnak, hogy azonnal hívjon mentőt" - meséli Edina.

A lap úgy tudja, a kiérkező szakemberek azzal kezdték, csodálják, hogy egyáltalán nem ájult el ilyen vérzés mellett. A János kórház ortopédiai traumatológiáján is várniuk kellett, de nem lógatták a lábukat az orvosok, szaladtak az egyik betegtől a másikig. Három óra telt el, mire a műtőbe jutottak.

"Roland valóságos hős, mert bejött velem az operációra. Én akkor kezdtem el remegni, kiment belőlem a sokk. Roli is pánikrohamot kapott, de mondogatta magának, hogy most észnél kell lennie" - mondta Edina, akinek óriási szerencséje van, hiszen össze tudták illeszteni a csontot és az inakat, és visszavarrták az ujját. Dr. Peches Ákos, a beavatkozást elvégző orvos azt mondta, Edina tudja majd használni az ujját, nem lesz maradandó a sérülése.

"Az biztos, hogy soha többet nem fogja igazgatni egyikünk sem ezzel a szörnnyel a bokrokat. Nálunk befejezte a pályafutását" - jelentette ki Damu.

Nem nyúlka-piszka: Avagy fülpiszkálás igen/nem?http://www.life.hu/drlife/20150624-hatasos-a-fulpiszkalo-pro-es-kontra-ervez-hitek-es-tevhitek.htmlSosem tudjuk, mikor teszünk jót, már ami a fülpiszkálók használatát illeti. Ki kell tisztítanunk a fülünket? És a gyerekeinkét? És ha abból lesz a baj, hogy benne marad a víz? Elegendő a törülköző? Vagy legalább heti egyszer szükséges bedugnunk a kis botocskát is? A Life.hu most ennek a témának járt utána.Dr. LifeThinkstockGesztesi: "Egyébként iszom. Rövidet már nem, megállok a rozénál"http://www.life.hu/drlife/20150629-gesztesi-karoly-elmondta-hogy-iszik-de-rovidet-mar-nem-megall-a-rozenal.html"Ha színházba megyek, vagy valamilyen darabra készülök, egyáltalán nem iszom alkoholt. Egyébként iszom. Rövidet már nem, megállok a rozénál. De ezzel semmi baj nincs" - nyilatkozta a színész.Dr. LifeFotó: Zsigmond László/Life.huÍgy még sosem mesélte el a betegsége történetét Cinthya Dictatorhttp://www.life.hu/drlife/20150627-cinthya-dictator-igy-meg-sosem-meselte-el-a-betegseget.html"2007-ben, 17 évesen egy utcai incidens alkalmával több belső sérülés mellett lejött az arcomról a bőr. Másnap vettem észre, hogy egy csomó alakult ki a nyakamon, és bár nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, mert azt gondoltam, a sérülésem miatt keletkezett, elmentem a kórházba. Ott mintát vettek belőle, ellenőrizték" - így kezdte történetét a fiatal lány.Dr. Life--Tudományos bizonyíték: a macskatartás jó a szívnekhttp://www.life.hu/drlife/20150627-szivderito-tudomanyos-bizonyitek-hogy-a-macskatartas-jo-a-szivnek.htmlA macskatartók mindig is állították, hogy házikedvencük pozitív hatással van az egészségükre (ha a tönkretett dolgok miatti dühöngést nem számítjuk), ám az utóbbi években néhány kutatás is megerősítette ezt. Lássuk!Dr. LifeNorthfotoKenegetés előtt ezt kell csekkolni a naptejek címkéjénhttp://www.life.hu/drlife/20150626-kenegetes-elott-ezt-kell-csekkolni-a-naptejek-cimkejen.htmlItt a nyár, egyre több időt töltünk a napon, ám egy a JAMA Dermatology című lapban közzétett kutatás szerint az amerikaiak többsége nincs tisztában a naptejeken található információk jelentésével, és nem tudja mit jelent a fényvédő faktorszám, vagy éppen az UV-A és UV-B elleni védelem.Dr. Life--Menstruáció vs. szunyálás? A ciklusunktól is függ az alvászavarunkhttp://www.life.hu/drlife/20150626-ciklustol-fugg-a-menopauzas-alvaszavar.htmlA változókorba lépő nőknél a hormonváltozások miatt nagyobb az alvászavarok jelentkezésének esélye a hónap bizonyos napjain. Ez derül ki egy friss kutatásból.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.