A körte a legjobb orvosság a másnaposság enyhítésére

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Utah778 -
másnaposság ellenszer kutatás gyümölcslé körte
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak úgy a levegőbe beszélünk: kutatók szerint egy-egy görbének remélt este előtt érdemes megenni egyet ebből a finom gyümölcsből. Így szinte biztosan elkerülhetjük a másnapi rosszullétet.

Ennél egyszerűbb megoldást aligha találhatsz a másnapi macskajajra: ahhoz, hogy megelőzd az ilyenkor előforduló rosszulléteket, ausztrál kutatók szerint ajánlott megenni egy lédús körtét, vagy meginni 2,2 decit a gyümölcsből készült léből.

Érdemes tartani otthon párat az itt is látható nashi körtéből - Még jól jöhet! Forrás: Getty Images/iStockphoto/Utah778

A CISRO tudósai szerint a körte, ebből is a japán Nashi nevű fajtája rendelkezik minden olyan tápanyaggal és enzimmel, amelyek csökkentik a másnaposság tüneteit, hála a benne lévő anyagoknak, amelyek segítenek az alkohol lebontásában.

A legtutibb tippek másnaposságra

Néha veled is elszalad a ló egy-egy buli alkalmával? Te is minden "másnap" megfogadtad már, hogy soha többet egy kortyot se? Akkor van baj, ha nem így érzed - erről bővebben ITT írtunk. A macskajajtól szenvedőknek pedig ITT jártunk utána olyan megoldásoknak, amelyekkel könnyeben élhetik túl a másnapot.
Borzalmasan másnapos lehet a sört lopó, lerészegedett borzhttp://www.life.hu/news/20150730-sort-lopott-es-berugott-a-borz.htmlJól kiütötte magát Wandzia, a borz, aki most egy menhelyen küzd a másnapossággal.NewsThinkstockHíresek és megszállottak: sztárok fura függőségei 2. részhttp://www.life.hu/drlife/20150803-hiressegek-fuggoseg-betegseg-mentalis-problema.htmlÖt sztár, akiknek ugyanaz a bajuk: menthetetlenül rá vannak valamire vagy valakire kattanva. Némelyik a házasságát is feláldozza, míg a másikuk állandóan a szájában tart valamit, a harmadik pedig folyamatosan rág. Sztárok, akik fura függőséggel élnek együtt, 2. rész.Dr. Life--Köszönjük, D. Tóth Kriszta! Másnaposan is megmutatta sminktelen arcáthttp://www.life.hu/sztarok/20150208-d-toth-kriszta-negyven-eve-a-foldon-smink-nelkul-nyolcadik-napjan-masnaposan.htmlKicsit sejtettük, hogy látunk még érdekes fotókat D. Tóth Krisztáról, mióta elindította a projektjét. Kriszta minden nap hivatalos Facebook-oldalára posztol magáról egy fotót - smink nélkül. Na, de mi van olyankor, ha az ember lánya másnaposan ébred?TV + Sztárok--Esély a túlélésre? Új gyógyszert tesztel a 18 éves lány, aki 144 éves testben élhttp://www.life.hu/drlife/20150805-uj-gyogyszert-tesztel-a-18-eves-lany-aki-144-eves-testben-el.htmlA Fülöp-szigeteken élő Ana Rochelle Pondare, aki egy rendkívül ritka betegségben szenved, egy újfajta kísérletben vesz részt, amivel a progéria nevű betegség gyógymódját keresik.Dr. Life--Másnaposságra is jó a gyógyfürdőhttp://www.life.hu/drlife/20141111-a-rudas-gyogyfurdo-nem-csak-mozgasszervi-bantalmakra-megfelelo-hanem-a-masnapossag-tuneteit-is.htmlMa már nem csak az idős emberek kiváltsága, hogy élvezzék a gyógyvizes medencék és a fürdők világát. Egyre több trendi gyógyfürdő várja a fiatalokat bulikkal, látványos wellness-résszel és egyéb kényeztető programmal.Dr. Life--Az alkohol tette tönkre Reese Whiterspoon házasságát?http://www.life.hu/intim/20150804-reese-whiterspoon-szineszno-es-jim-toth-hazassagat-az-alkohol-teszi-tonkre.htmlÁllítólag Dr. Szöszinek és férjének, Jim Toth-nak is meggyűlt a baja az alkohollal. Hol csak egyikük, hol mindketten rendszeresen italoznak.Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.