Fesztiválozás illatosan - Így maradhatsz tiszta a Szigeten!

Fotó: Origo -
higiénia fesztivál Sziget2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sziget Fesztivál méltán híres a koncertjeiről, az atmoszférájáról, nem hiába választották meg kétszer is Európa legjobb fesztiváljának. A forró nyári napsütésben vagy egy zúzós koncert után, esetleg lefekvés előtt/után azért még ott is jó érzés nyugalomban letusolni. 

Egy „szakavatott” fesztiválozó lányt kérdeztünk arról, hogyan maradhatunk tiszták a Szigeten – a lehetőségekhez képest.

Fotó: Origo

„Ha reggel akarunk fürdeni, az esélytelen művelet, mert 9 és 14 óra között mindenhol hatalmas sorok állnak.


Érdemes a hűvösebb órákban vagy az esti koncertek ideje alatt tusolni – mondta. – Emellett minden fesztiválon ott a lehetőség, hogy fürdőruhában megfürdessenek minket a promóciós lányok.”

Fotó: Origo

A kígyózó sorokat szerinte a legkönnyebben úgy is elkerülhetjük, ha összebarátkozunk a fürdőegységek beengedőlányaival. Minden fürdőegységben kb. nyolc, függönnyel és konnektorral ellátott zuhanykabin van, amelyeket csak papuccsal érdemes igénybe venni (például a lábrésznél úszkáló szőrdarabok és hajszálak miatt, amiket a kempingekben található csapoknál lemoshatsz). Szerencsére naponta kétszer is takarítják, és nonstop nyitva tart.

Mindent vigyél magaddal, ha fürödni készülsz: papucsot, tisztálkodószereket, törülközőt, fogkefét és fogkrémet is.

Fotó: Origo

B opciónak mindenképpen legyen nálad nedves törlőkendőt, ha netán nem kerülnél sorra vagy megunnád a várakozást.

Szépség - és tisztaságsziget - extra tisztálkodási lehetőség

Az egyik illatszer nagyáruház a Sziget Fesztiválon megnyitotta különleges drogériáját. A több mint 600 négyzetméternyi területen reggeltől estig megvásárolható a fesztiválozáshoz szükséges higiéniai termékek széles választéka, és a zuhanyzó részlegek is az üzletlánc színekben pompáznak
A szépségszigeten minden nap sminkesek és fodrászok varázsolják még szebbé a hölgyeket. Az üzletlánc célja a szórakoztatáson túl az extra higiénia megteremtése, így 3 nagy zuhanyzó területnél összesen 120 zuhanyfüggönyt is felszereltek, ezzel biztosítva a fesztiválozók tisztálkodásának nyugalmát és kényelmét.

A Szigeten bóklászva több helyen is találkozhatunk mobil toalettegységekkel, és az egy fokkal higiénikusabb bódékkal is. Hatalmas sorok esetén a mobil WC-k kézmosóiban nemcsak kezet, de akár hajat is lehet mosni. Az alapvető fesztiválos kellékek között a mosdó használatához mindenképpen legyen nálunk papír zsebkendő és kézfertőtlenítő gél.

Life.hu-tipp

Szól a zene, zajlik a fesztivál, a szervezetedben dolgozik az alkohol, és már megint mosdóba kell menned. Már előre kiver a víz, és izzad a tenyered az ottani állapotoktól, hiszen a közösségi mosdók kilincsének megfogásával is milliónyi baktérium juthat a kezedre, és akkor még nem léptél be a mobil toalettbe. Egy háziorvos segítségével ebben a cikkben kiveséztük, hogyan figyelhetünk oda az intim higiéniára a nyári fesztiválokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.