"Abortálni kellett volna" – írták a kommentelők az agy nélkül született baba szüleinek

Forrás: Facebook/ Jackson Strong -
agy betegség halál komment abortusz koponya születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fél koponyával és agy nélkül született baba, Jaxon Buell most ünnepelte első születésnapját. A kicsiről posztolt képek nagyon durva kommentcunamit indítottak el.

Az internetezők egyértelmű véleménye ugyanis az volt, hogy a babát el kellett volna vetetni, hiszen ami neki adatott, az nem élet. A kicsi ugyanis agy nélkül született, semmire nem képes, és szinte semmit nem fog fel a világból. A hozzá hasonlók többsége a születése után meghal.

Jaxon Buell. Forrás: Facebook/ Jackson Strong

„A döntés a gyerekünkkel kapcsolatban csak a miénk! Jaxon a mi babánk, és mi mindent meg akartunk tenni érte” – írta szűkszavú válaszát az apa, aki büszke arra, hogy így döntöttek, mert esélyt adtak egy életnek.

Jaxon Buell Forrás: Facebook/ Jaxon Strong

Anenkefália betegség

A betegségben szenvedő gyerekeknek mindössze az agytörzsük fejlődött ki, ez minden 10 ezredik babát érinti. A legtöbb gyermek, aki így jött eddig világra, a születése után nem sokkal elhunyt. A coloradói Nicholas Coke 3 évet élt, ami csodának számít. A betegséggel született kicsik nem tudnak érzelmeket kifejezni, gondolkodni, de nem éreznek éhséget, és járni, beszélni, hallani sem képesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.