Para van! Rákot okozhat a szalonna

Forrás: Thinkstock -
hús kutatás WHO tanulmány rákbetegség szalonna rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nos, beigazolódott, amit a harcos vegetáriánusok már régóta hangoztatnak: a szalonna, a kolbász és a feldolgozott húsok elősegíthetik a rákos sejtek növekedését.

A WHO rákkutató szervezete aggasztó tanulmányt hozott nyilvánosságra, amely szerint, akár ötven gramm feldolgozott kolbász- és szalonnaféle napi szintű fogyasztása 18 százalékkal növelheti a vastag- és végbélrák kockázatát. Termélszetesen ehhez az is kell, hogy az adott szervezet hajlamos legyen erre a fajta megbetegedésre.

Forrás: Thinkstock

A részletes tanulmány arra is kitér, hogy a vörös húsok is lehetnek rákkeltőek. Megijednünk azért nem kell, mert szerencsére egyelőre nem gyűlt össze elég bizonyíték ennek az állításnak az igazolására. Ugyanakkor a WHO azt is hozzátette, hogy a húsok rendelkeznek az egészségre nézve pozitív hatásokkal is.

Hús nélkül is egészségesen - sztárok, akik vegák lettek

A Life.hu cikkéből megtudhatod, kik azok a világsztárok, akik hús nélkül is boldogok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.